Hoppa till huvudinnehållet

Nu startar EM-äventyret för Karlstads superlöfte: ”Visste att det fanns en chans”

Publicerad:
Gustav Stigsson-Andersson spelar med start idag i Holland, där han är en av de uttagna till paragolf-EM. Här en bild från när han slog hole in one på Karlstad GK förra sommaren.
Gustav Stigsson-Andersson spelar med start idag i Holland, där han är en av de uttagna till paragolf-EM. Här en bild från när han slog hole in one på Karlstad GK förra sommaren. Foto: Johan Bergström

Karlstad golfklubbs Gustav Stigsson-Andersson, som spelar med en protes på ena armen, är uttagen till paragolf-EM i Holland.

Mästerskapet spelas med start idag på The Dutch Golf Club.

– Min främsta styrka är slaglängden, förklarar superlöftet.

Att Gustav skulle elitsatsa på golfen var aldrig någon självklarhet. Han började med sporten för sex år sedan.

Då var det som en hobby, idag tränar han varje dag.

– Det är kul, det var inte alla som trodde att golf var något för mig, säger han om varför han fastnade för just golf.

”Fanns en chans”

När NWT når honom sitter han i bilen på väg till tävlingsområdet The Dutch i Holland. Förberedelserna inför mästerskapet har bestått av mycket träning – och det har flutit på bra.

– Jag har inte hunnit göra några förberedelser på plats ännu, men det känns bra.

För Gustavs del är det mästerskapsdebut som väntar under onsdagen när EM drar igång, något han beskriver som kul, att det äntligen blir av.

– När jag blev uttagen till landslaget så visste man att det fanns en chans att få åka med, men inget jag gick och tänkte på varje dag.

Fler tävlingar inbokade

Värmlänningen, som ställs mot fyra andra svenskar i sin klass, har inget uppsatt mål för mästerskapet.

– Jag har inget specifikt mål så, men det klart att man vill få bra placeringar. Men det är mer så, att får jag en bra placering så får jag det.

Det som talar för honom, är enligt honom själv hans slaglängd. Gustav berättar att när han tar i kan han slå uppemot 300 meter.

Mästerskapet pågår 19-22 juli, därefter löper tävlingsschemat vidare för värmlänningen som har några mindre tävlingar inplanerade.

– Jag har några tävlingar som jag ska iväg på, sedan är det en lite större i Portugal i november. En typ av avslutningsmästerskap.

Artikeltaggar

GolfGustav Stigsson AnderssonKarlstad GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.