Hoppa till huvudinnehållet

Lyxcamping i skogen lockar äventyrlig världsmästare och glittrig dragqueen

Publicerad:
Reporter Anna Sims
Anna Sims
anna.sims@nwt.se
Succéår för värmländska glampingföretaget Happie camp.
Succéår för värmländska glampingföretaget Happie camp. Foto: Happie camp

Vad har Isabella Löwengrip, Calle Shulman, Annelie Pompe och Admyra Thunderpussy gemensamt?

De har alla sökt sig till en hemlig plats i den värmländska skogen i sommar, liksom många influencers.

– Många kändisar kommer hit för att få vara ifred, säger Beatrice Sandberg, marknadsansvarig på Happie camp.

De ensliga lyxcampingplatserna på okända platser i Värmland har nått ny rekordnivå. Redan innan slutet av juni hade värmländska Happie camp passerat förra årets totala försäljningssiffror. Och bokningsläget ser fortsatt bra ut – fram till skolorna börjar.

– Det ser väldigt bra ut och det är helt enligt plan eftersom vi är under tillväxt. Förutom de fyra platserna i Värmland har vi två nya i Småland intill två nationalparker och öppnar för internationella gäster som vi hoppas kommer under sensommaren och hösten, säger Staffan Svantesson, vd och grundare till Happie camp.

Vd och grundare Staffan Svantesson har fått ta emot många kändisar på Happie camp.
Vd och grundare Staffan Svantesson har fått ta emot många kändisar på Happie camp. Foto: Happie camp

Ryktet sprider sig. I juli rankades Happie camp som den bästa glampingen i Europa av brittiska The Times. Och många kändisar hittar till lyxen och lugnet.

Flera av dem vill att vistelsen ska vara helt deras egen, medan andra gärna delar med sig av sin lyxcamping.

– Calle Schulman kom hit helt ensam och sände podd från ett av campen och årets vinnare av Dragrace Sverige dragdrottningen Admyra Thunderpussy kom i glittrig jumpsuit, säger Beatrice Sandberg.

 • Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har utsetts till en av landets mäktigaste kvinnor.
  Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har utsetts till en av landets mäktigaste kvinnor. Foto: Fredrik Sandberg/TT
 • Annelie Pompe deltog i Mästarnas mästare 2019.
  Annelie Pompe deltog i Mästarnas mästare 2019. Foto: Fredrik Sandberg/TT
 • Calle Schulman med flickvännen Sandra Johnsson på en galapremiär.
  Calle Schulman med flickvännen Sandra Johnsson på en galapremiär. Foto: Jessica Gow/TT
 • Admira Thunderpussy, artistnamn för Adam Risberg, på Grammisgalan.
  Admira Thunderpussy, artistnamn för Adam Risberg, på Grammisgalan. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Bloggaren och företagaren Isabella Löwengrip kom dit för andra gången, nu med hela familjen, och äventyraren Annelie Pompe, som har världsrekord i fridykning och bestigit de högsta topparna i varje världsdel, kom dit med sin hund.

– Det är några hundinfluencers med flera hundratusen följare som kommit efter att vi i år tillåter hund i några camps. Vi har också några camps utan åldersgräns så man kan ta med barn under 10 år, säger Beatrice Sandberg.

Marknadsansvarig Beatrice Sandberg får inte dela med sig av bilderna som kändisar lagt upp från Happie camp, även om hon velat.
Marknadsansvarig Beatrice Sandberg får inte dela med sig av bilderna som kändisar lagt upp från Happie camp, även om hon velat. Foto: Happie camp

Happie camp har i år också öppnat för internationella gäster.

– Det är främst danskar, men också norrmän, tyskar, schweizare och holländare. Och i veckan har vi en bokning från USA också. Det är kul eftersom de varit avhållsamma mot Europa på grund av kriget.

Trots succén märker de av det ekonomiska läget.

– Ekonomin påverkar hushållen och det märks att många avvaktat med att boka. Men trots att det inte är ett lätt år har det rullat på bra för oss. Det är ett kul kvitto att se att det uppskattas med den ultimata enkelheten där naturen får göra sitt, säger Staffan Svantesson.

Happie camp har i och med utökningen ett franchisekoncept för att ge fler skogsägare möjlighet att använda skogens sociala värden.

– Vi vill gärna hitta två-tre skogsägare till i Värmland som vill ta sig an konceptet så bygger vi upp platserna. Och lika många till i Småland. Vi börjar med tre trätält per område, då går det runt, och utökar vi till sex så är det bra lönsamhet för alla parter.

Nu ser de fram emot resten av säsongen.

– Det är full fart på bokningarna och det är fler kändisar på ingång som jag tycker är roligt, men vilka kan jag inte berätta. Vi är tacksamma att vi får vara den platsen de kommer till för att få vara ifred, säger Beatrice Sandberg.

Campingboom efter pandemin – svenskar kan inte boka i sista minutenGlamping: Ombonat och bekvämt med enkelheten i behåll

Artikeltaggar

Admira ThunderpussyAnnelie PompeBloggarCalle SchulmanDjur och naturEuropaHappie CampHusdjurIsabella LöwengripKändisarNöje/KulturSkogThe TimesUSAVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.