Hoppa till huvudinnehållet

Tingvalla IP förfaller – besked från kommunen dröjer

Publicerad:
På en av Tingvalla IP:s skyltar saknas ett ”s” och arenan ekar i övrigt tom. När rivningsarbetet ska starta är ännu inte fastställt.
På en av Tingvalla IP:s skyltar saknas ett ”s” och arenan ekar i övrigt tom. När rivningsarbetet ska starta är ännu inte fastställt. Foto: Helena Karlsson

Oklippt gräs och saknade bokstäver vid entréskylten – det är dagens syn vid anrika Tingvalla IP.

När rivningsarbetet ska börja och vad som blir på ytan istället är fortsatt oklart.

– Det blir väl under hösten man landar, säger Anders Tallgren (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Sedan en tid tillbaka är Sola arena invigd och Tingvalla IP har börjat eka tomt, förutom vid ett par tillfällen då den har stått värd för matcher i fotboll och amerikansk fotboll.

Under fjolårets höst var det oklart när rivningsarbetet skulle påbörjas och vad som skulle bli på ytan istället.

Oklart när Tingvalla IP rivs – lika oklart vad som byggs där sen

Värst mycket tydligare är det inte nu heller.

– Något rivningsarbete är inte igång och något fast beslut är inte heller taget utan planarbetet pågår och det på samma sätt som Älvkullen, säger Anders Tallgren och fortsätter:

– Vi tittar ur ett kommunalt perspektiv då den också har nämnts som en potentiell tomt för olika ändamål som skolor, förskolor eller annan verksamhet för kommunen på hela eller delar av ytan. Men också annat, som bostäder och kontor som är mer av huvudspåret.

Anders Tallgren (S), säger att något beslut ännu inte är taget och att läget är mycket likt vad som ska göras med Älvkullegymnasiet.
Anders Tallgren (S), säger att något beslut ännu inte är taget och att läget är mycket likt vad som ska göras med Älvkullegymnasiet. Foto: Eva Häggdahl

Det sistnämnda är något Tallgren ser som det mest kompatibla.

– Vi vill ändå se blandad bebyggelse i de flesta områdena. Mot motorvägen får det troligtvis bli kontor och sedan får vi titta på en förskola i området med. Någon högstadieskola som det har lyfts upp tidigare tror jag inte på just nu där.

Just nu pågår markarbeten precis utanför i hörnet mot motorvägen inför det nya bostadsbygget på Sandbäcken. Men det kommer ta ett tag innan arbetet börjar på den anrika idrottsplatsen.

– Det blir väl under hösten man landar i principbesluten och så får vi se när första planförslaget kommer fram. Om jag får spekulera blir det sistnämnda tidigast under senhösten och in mot vintern, säger Anders Tallgren.

Och fortsätter:

– Nu har arenan också ryckt in några gånger till fotbollen och friidrotten vilket har förskjutit det lite grann, men primärt är det vi från kommunen som inte har satt ner foten än.

Den anrika idrottsplatsen ekar tomt på Klara i Karlstad.
Den anrika idrottsplatsen ekar tomt på Klara i Karlstad. Foto: Helena Karlsson

Artikeltaggar

ÄlvkullegymnasietAnders TallgrenBeslutBostad och byggenBostäderFörskolorKarlstadSandbäckenSocialdemokraternaTingvalla IP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.