Hoppa till huvudinnehållet

”Det blir som en värmländsk elitloppshelg”

Publicerad:
Kan någon slå San Moteur?
Kan någon slå San Moteur? Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Nu på lördag är det äntligen dags.

Årjängstravet kommer att arrangera sin största travdag för året och precis som tidigare år, förväntas publiksiffran bli väldigt hög.

Stortravet i Årjäng är alltid speciellt och det finns inga tvivel om att smeknamnet “Sveriges Vackraste Travbana passar väldigt bra. Läktaren ligger precis vid upploppsrakan samt att berget inne på travbaneområdet brukar bli välfyllt, redan under lördagsmorgonen.

Man kör även V5-tävlingar under fredagen och känslan är faktiskt att det blir lite som en värmländsk elitloppshelg.

I avslutningen på V75 spelet körs Årjängs Stora Sprinterlopp där 600 000 kronor väntar vinnaren. Favorit i loppet från bricka 7 blir allas ögonsten San Moteur och frågan är om någon kan besegra honom. Rekordtiden i loppet är 1,09,6.

Slås det på lördag?

Jag ser fram emot omgången enormt mycket och här kommer ett par schyssta idéer som förhoppningsvis kan hjälpa er fylla på era semesterkassor.

V75-1

2 High On Pepper drar mycket streck. Han har varit bra under våren men nu i dom senaste starterna har formen pekat nedåt.

Min förstahäst är tveklöst 9 Gaylord Am som kommer tillbaka efter sin sejour i Frankrike. Björn Goop kör och hästen tål att göra jobb på egenhand.

Vill man gardera i inledningen ska man även ta med 5 Santos De Castella som trivs obegränsat bra i spets.

V75-2

3 Borups Valmo flög fram näst senast och visade att formen är på topp. Nu ändrar man lite i balansen och jag är säker på att tränaren Paw Mahony vill vinna på hemmaplan.

6 Figurine De Fer öppnar snabb ut volten och ifrån sitt springspår kan det bli perfekt. Hästen tältar inte i vinnarcirkeln men till låg procent tycker jag att hon är intressant.

10 Infinity Sisu vann åkandes senast och blir favoriten i loppet. Hon ska nu tävla barfota runt om och segerchanserna är relativt höga.

V75-3

4 Orlando spurtade enormt bra i sin senaste start på Tingsryd och innan dess var hon snackhästen på V75. Jag är inne på att hon kan smyga sig till ledningen här och därifrån ska hon slås.

6 Global Virgin fick springspår och kan utmana om täten. Hon spurtade bra senast i skymundan och detta är återigen en hemmahäst jag väljer att strecka tidigt.

11 Missing Tooma är skrällen.

V75-4

1 Bork Tindra vann från ledningen senast i säker stil och här siktar man på en liknande prestation. Läget kunde i alla fall inte blivit sämre.

4 Eldida var mindre spelad än Bork Tindra i den senaste starten men fick bara nöja sig med andraplatsen. Jag tror inte det skiljer så mycket på dessa två.

13 Ängsthea kanske är bästa hästen i gänget men läget är griskallt. Tillägg på 40 meter med tio hästar på startvolten... Inget vi kastar oss över.

V75-5

4 It’s Peppertime gick bra senast och är van betydligt tuffare motstånd. Tidigt segerbud här och en tänkbar spik.

5 Always A Pleasure kan öppna och kommer med största sannolikhet att prova i ledningen. Har segrat över distansen tidigare och man låter nöjda ifrån stallet.

9 Kingsman jagar fjärde raka segern och den här hästen gillar jag skarpt. Han är mer stark än snabb så distansen borde inte vara några problem. Kan ge favoriten en match.

V75-6

2 Mitzy Gold kan lägga iväg från start och nu ska man återigen köra med en amerikansk vagn. Spännande.

4 Dareios Di Poggio blev fastlåst senast i ett tufft kval till sprintermästaren. Hans kapacitet på en bra dag räcker långt här och jag kommer definitivt strecka honom tidigt.

8 Charlotte Gar kan vara precis vad som helst. Gocciadoros hästar vågar jag inte spricka på längre och därför garderar jag även denna avdelning. Om hon är överlägsen, köper jag det.

V75-7 Årjängs Stora Sprinterlopp

2 Click Bait är en raket bakom bilen och man tror ifrån stallet att man kan leda från start till mål. Hinner Motorn ikapp?

7 San Moteur är bästa hästen i fältet och efter andraplatsen i Elitloppet har han tillbringat dagarna till avelsarbete. Han kommer garanterat prestera på topp. Given.

Helgens bästa spel: Gaylord Am i V75-1.

Vill du spela V75 med mig hittar du mina andelar i länken här. Atg.se/spelolekkontoret

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs Stora SprinterloppÅrjängstravetBjörn GoopFrankrikeOrlandoPaw MahonySan MoteurSportTravV75