Hoppa till huvudinnehållet

Allt fler bilister ”genar” i centrala Karlstad - missbrukar bussfilerna

Publicerad:
Har aldrig sett polisen bötfälla bilister som missbrukar dessa gator, kanske kan man göra en insats, skriver signaturen ”Bekymrad bussförare”.
Har aldrig sett polisen bötfälla bilister som missbrukar dessa gator, kanske kan man göra en insats, skriver signaturen ”Bekymrad bussförare”. Foto: Håkan Strandman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I Karlstad har missbruket av körfält avsedda för kollektivtrafik ökat kraftigt under senare tid. Antagligen på grund av otillräcklig skyltning (många vet antagligen inte vad en rund skylt med en buss på betyder) eller att man helt enkelt ignorerar trafikreglerna då man tycker att dessa vägar är genare än andra.

Exempel på dessa är Drottninggatan mellan Fredsgatan och Järnvägsgatan, Kungsgatan vid torget, Tingvallagatan från Eneströmsgatan till Järnvägsgatan, CSK vid busskuren, Östra bron, bilfällorna vid Västerstrands VC, Gräsdalen, Stodene och Klasmossens förskola. På flera av dessa gator rör sig människor som ska med eller kliver av bussar och ibland är det nära att nån blir påkörd.

Har aldrig sett polisen bötfälla bilister som missbrukar dessa gator, kanske kan man göra en insats.

Kommunen bör också se över skyltningen och även markera ”BUSS” på vägbanan. Det finns redan idag på några få ställen men de är så slitna att de knappt syns. Flera av bilfällorna är dessutom så dåligt konstruerade att man med lätthet kan åka över med vilken bil som helst.

Bekymrad bussförare

Artikeltaggar

BussarCentralsjukhuset i KarlstadJärnvägsgatanKarlstadKollektivtrafikKungsgatanTrafikTrafikregler