Hoppa till huvudinnehållet

Kommun kan straffas för seg handläggning – väntat i snart två år

Publicerad:
IVO vill att Sunne kommun betalar för sen handläggning.
IVO vill att Sunne kommun betalar för sen handläggning. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det har gått lite mer än ett år och tio månader sedan en person beviljats stöd i form av en kontaktperson enligt lagen om stöd och service. Nu vill IVO – Inspektionen för vård och omsorg – att Sunne kommun ska betala en avgift på 2 500 kronor i månaden tills målet är klart.

IVO – Inspektionen för vård och omsorg – anser att Sunne kommun har dröjt för länge med att anställa en kontaktperson till en person som har väntat sedan 27 augusti 2021. Personen ska ha beviljats kontaktperson utifrån lagen om stöd och service – LSS.

Nu vill IVO att kommunen ska betala en avgift på 2 500 kronor i månaden från och med den 27 november 2021 – tre månader efter målet startats – till och med den dagen då beslutet verkställs, avslutas eller tills domstolen avgör målet. Detta innebär att summan i nuläget är uppe i drygt 47 500 kronor.

Enligt ansökan har kommunen haft svårt att rekrytera en kontaktperson, men IVO menar att kommunen inte har arbetat tillräckligt mycket med att försöka hitta denne. De menar även att ett visst dröjsmål är okej, men att mer än tre månader är för långt och bör betraktas som allvarligt.

Nu har det gått lite mer än ett år och tio månader.

Artikeltaggar

InspektionerIvoOmsorgSunneVårdVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.