Hoppa till huvudinnehållet

Efter konkursen – Ski Sunne önskar rekonstruktion: ”Skulder på cirka 25 miljoner”

Publicerad:
Reporter William Gustafsson
William Gustafsson
william.gustafsson@nwt.se
Ski Sunne kommer snart inleda konkursprocessen.
Ski Sunne kommer snart inleda konkursprocessen. Foto: Daniel Olausson

Ski Sunne har ansökt om konkurs hos Värmlands tingsrätt efter svåra år.

Nu inleder advokat Lennart Högberg processen för att kunna rädda verksamheten där bolaget dras med skulder på cirka 25 miljoner.

– Det är en etablerad verksamhet som många har en relation till, det sista vi vill är att sälja av tillgångarna, säger Högberg.

Det gick fort när Ski Sunne under måndagen begärde både sitt aktiebolag och de två dotterbolagen Krijonlin AB, som sköter uthyrning av bostäder, och Ski Sunne Restaurang AB.

Redan under dagen meddelade man advokat Lennart Högberg att man önskade honom som sin konkursförvaltare – något man också fick.

– Jag var i kontakt med ledningen under måndagen för att gemensamt se hur vi ska gå vidare. Det handlar om en sedan lång tid tillbaka etablerad verksamhet som många i Sunne och Värmland har en relation till, även jag, säger Lennart Högberg.

Advokat Lennart Högberg är konkursförvaltare för Ski Sunne, och hoppas man ska kunna rekonstruera bolaget för att skidbacken ska kunna leva vidare. Arkivbild.
Advokat Lennart Högberg är konkursförvaltare för Ski Sunne, och hoppas man ska kunna rekonstruera bolaget för att skidbacken ska kunna leva vidare. Arkivbild. Foto: Mikael Lindblom

Han berättar att processen kommer följa den sedvanliga proceduren där personal kommer kontaktas innan man kan se över verksamheten för att se vad som kan göras. En möjlighet är att rekonstruera bolaget inom ramen för konkursen för att rädda verksamheten.

– Finns det intressenter som kan tänka sig att ta över i någon form vore det bra, det sista vi önskar är att tillgångar behöver säljas av i delar, säger Högberg.

Anledningen till konkursansökan är enligt både Högberg och ägaren Håkan Eriksson ökade kostnader till följd av pandemin och kriget.

Att besökarna inte heller kommit tillbaka i den mängd man önskat gjorde det svårt att täcka upp för kostnaderna.

– Vi kommer ta kontakt med banker och övriga borgenärer nu för att sätta oss tillsammans. Enligt de uppgifter jag har fått handlar det om totala skulder på cirka 25 miljoner kronor, säger Lennart Högberg.

Läs också

Artikeltaggar

EkonomiKonkurserRekonstruktionSki SunneSkulderSunneVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.