Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Tvivelaktig framgångssaga

Publicerad:
Det finns nämligen risk att Wallström får ansvar för återuppbyggnaden av Ukraina, skriver Byrån.
Det finns nämligen risk att Wallström får ansvar för återuppbyggnaden av Ukraina, skriver Byrån. Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Inför framtiden föreslår Byrån strategier som sänker utsläppen utan att höja ögonbrynen.

Byrån vill gratulera Indonesien som tack vare flera miljarder kronor i internationella gröna lån och investeringar, bland annat från Norge, lyckats sänka sina utsläpp av växthusgaser rejält.

Byrån noterar samtidigt tämligen sinistert att Indonesiens minskade utsläpp bygger på att man fortsatt som vanligt men fällt tusentals hektar regnskog i grannlandet Papua i stället. Inför framtiden föreslår Byrån strategier som sänker utsläppen utan att höja ögonbrynen.

Eldfängt fredsförslag

Byrån noterar att koranbränningarna väcker vrede i många muslimska länder. Bland annat Turkiet som vi behöver hålla på gott humör för att komma med i Nato. Från både regering och utrikesdepartement har det kommit mer eller mindre lismande ursäkter som inte gjort annat än försvagat vår position.

Det räcker inte med ursäkter. Här krävs offer. Byrån föreslår därför att Erdogan erbjuds att elda upp den svenska nationalklenoden Gävlebocken.

Framgång för feministisk utrikespolitik

När svenskarna äntligen kunnat firat påsk utan att oroa sig för att Margot Wallström skulle skämma ut Sverige inför hela världen dök hon plötsligt upp igen. Det finns nämligen risk att Wallström får ansvar för återuppbyggnaden av Ukraina.

Även om Byrån menar att ukrainarna lidit nog finns det ändå uns av fördelar i det hela. Till exempel torde det ju vara väldigt svårt för Wallström att anklaga Israel för att ha startat kriget i Ukraina.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Dagens IndustriExpressenIndonesienMargot WallströmMiljöNatoRecep Tayyip ErdoganSkogSkogsbrukSocialdemokraternaStockholmSvenska DagbladetSvenska NyhetsbyrånUkrainaUtrikesdepartementetUtsläpp