Hoppa till huvudinnehållet

Pizzasuccé i Grava-Rud – här är tonåringarna bakom framgången: ”Vill bli hjärnforskare”

Publicerad:
Tyra Aversjö och Hanna Regosa bildar en stark duo på Café Hanna(h).
Tyra Aversjö och Hanna Regosa bildar en stark duo på Café Hanna(h). Foto: William Ankarhake

Pizzakvällarna på Café Hanna(h) i Grava-Rud har blivit en succé.

Möt den blivande hjärnforskaren Hannah Regosa, och den kommande militären Tyra Aversjö, som ligger bakom smaksensationen utanför Karlstad.

– Det här kunde jag aldrig tro när vi väl startade upp från första början, säger 19-åringen.

Café Hanna(h) öppnade sina dörrar sommaren 2020, och sedan dess har det blivit en livlig destination för alla som söker äventyr för smaklökarna.

Caféidén uppstod under en coronapaus i ridsportens värld där Hannah Regosa egentligen skulle åkt på EM där hon tävlar i hoppning och dressyr för det svenska landslaget.

– Då ville jag hitta på något annat och eftersom att jag och min vän Hanna Hermansson, brukade baka en del så fick vi för oss att vi ville starta upp ett café, säger 19-åringen.

Under 2020 var gården där caféet nu bedrivs obebodd, men den ägdes av Hanna Hermanssons pappa, som valde att låna ut den för att starta igång verksamheten.

När sommaren tog slut och gården skulle säljas, beslutade Hannah Regosas familj att köpa den, vilket säkrade framtiden för Café Hanna(h).

 • Grönskande trädgård och charmig gård skapar en avkopplande atmosfär.
  Grönskande trädgård och charmig gård skapar en avkopplande atmosfär. Foto: William Ankarhake
 • En plats där vardagsstressen försvinner och njutning tar över.
  En plats där vardagsstressen försvinner och njutning tar över. Foto: William Ankarhake

Med sin charmiga gård och grönskande trädgård skapar den en avkopplande atmosfär för besökarna.

Under sina två första år charmade de alla fikafantaster med sina nybakade bullar.

Tredje året blev det belgiska våfflor som intog gästernas hjärtan, och nu har de börjat erbjuda något för alla pizza- och pastaälskare.

– Vi har gjort en otrolig resa. Det här kunde jag aldrig tro när vi väl startade upp från första början. Det är verkligen superkul, säger Hannah.

Så mycket har Benjamin Ingrosso inspirerat Hannah Regosa

Pizzakvällarna har blivit en stor succé. Men det är ett lagarbete som ligger bakom framgångarna.

Efter att ha tappat Hanna Hermansson, har Hannah Regosa tillsammans med den jämngamla kompisen Tyra Aversjö, i år bildat en stark och samspelt duo som arbetar tillsammans för att driva caféet, baka bullar, göra våfflor och leverera napolitanska pizzor till sina gäster under lördagskvällarna.

Dessutom finns pappa Robert Regosa, med sitt italienska arv, och mamma Christine Hveem där för att stötta och bidra när det behövs.

– Till 99 procent kommer Hannahs inspiration från Lilla Napoli, den populära pizzerian i Falkenberg, och 1 procent från Benjamin Ingrosso, säger Christine och skrattar.

Smaken av Italien möter landsbygdens charm på Café Hanna(h).
Smaken av Italien möter landsbygdens charm på Café Hanna(h). Foto: William Ankarhake

Inne i köket skapas pizzabasen innan degen kommer ut till Hannah som ansvarar för ugnen.

Där övervakar hon varje pizzas yta för att säkerställa att den får den optimala konsistensen.

– Det här är jättekul just nu, men är nog inget jag vill satsa på i framtiden. Jag ska bli hjärnforskare, säger tonåringen som precis tagit studenten.

Sedan kommer pizzorna till Tyra, som med noggrannhet dekorerar pizzorna för att ge dem en visuell lockelse innan hon går ut och serverar gästerna.

– Det här är min första sommar jag jobbar här. I höst ska jag göra lumpen, så jag arbetar på så länge jag kan, säger Tyra som även spelar handboll.

En kulinarisk expedition där varje rätt på menyn är en smakresa i sig.
En kulinarisk expedition där varje rätt på menyn är en smakresa i sig. Foto: William Ankarhake

När en kommande hjärnforskare och en blivande militär förenar sina talanger blir det goda resultat.

– Vi är jättenöjda allihopa. Maten var superbra och sen är det så mysigt att komma ut hit. Det är lugnt och skönt, säger Maria Johansson, en av gästerna.

Denna unika kombination av olika expertiser och perspektiv skapar en framgångsrik dynamik som genomsyrar varje aspekt av deras arbete.

– Att baka bullar, göra våfflor och servera pizza kan uppfattas som ett enkelt koncept, men vi gör det alltid med hög noggrannhet, säger Hannah och avslöjar hemligheten bakom superdegen.

– Bland annat så låter vi den alltid jäsa i 24 timmar innan vi använder den. Den ska dessutom jäsas i exakt 21 grader. Eftersom att temperaturen varierar så måste degen flyttas runt i huset där det hela tiden är just 21 grader. Det är ett otroligt hantverk bakom.

 • En plats där matlagningspassion och familjeband förenas.
  En plats där matlagningspassion och familjeband förenas. Foto: William Ankarhake
 • Ebbe Johansson, Carl-Johan Larsson, Maria Johansson, Eva Wikström och lilla Knut besökte Café Hanna(h) under lördagen.
  Ebbe Johansson, Carl-Johan Larsson, Maria Johansson, Eva Wikström och lilla Knut besökte Café Hanna(h) under lördagen. Foto: William Ankarhake

Caféet har öppet fyra dagar i veckan och sedan de öppnade sina portar har det blivit en magnet för gäster från närområdet som söker en plats att samlas, njuta av kaffe och smaskiga fikabröd.

– Många gillar att det är lite lantligt och att det är skönare att komma ut så här än att sitta inne i stan, säger Tyra och fortsätter:

– Jag tror ett vinnande koncept är att vi har ganska låga priser och att du kan sitta både ute i trädgården, men även inne i det stora partytältet som vi inrett som en blandning av italienskt och svenskt.

En av de faktorer som eventuellt kan ha bidragit till det ökande antalet besökare är närheten till en välkänd musiker som råkar bo mitt emot.

– Erik Lihm från Vikingarna bor på andra sidan vägen. Vissa kvällar har gästerna kunnat sitta här och lyssna på när han spelar borta vid sitt hus, så det är ju också lite kul, avslutar Hannah.

Artikeltaggar

Benjamin IngrossoDressyrErik LihmGravaHanna HermanssonKaffe och teKarlstadMaria JohanssonMat och dryckRudTrädgårdVäderVind

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.