Hoppa till huvudinnehållet

Tullen beslagtog mannens alkohol – omkring 220 liter

Publicerad:
En man från Grums blev fråntagen sin alkohol som han köpt i Tyskland. Bilden är från ett annat beslag av Tullverket.
En man från Grums blev fråntagen sin alkohol som han köpt i Tyskland. Bilden är från ett annat beslag av Tullverket. Foto: Tullverket

En man i 50-årsåldern från Grums hade varit i Tyskland och köpt alkohol.

Mannen hade 35,6 liter i spritdrycker, 90 liter vin, 7,92 liter cider samt 87,12 liter starköl.

Tullen beslagtog alkoholen då de inte ansåg att det var för privat bruk.

Det var vid en transportkontroll i Helsingborg i maj som tullen stoppade bilen med mannen från Grums. Alkoholen som påträffades omhändertogs av tullen för att göra en skatteutredning.

Mannen påstod att alkoholen var för privat bruk för han och hans fru, samt att han fått pengar för att köpa med lite alkohol till sina vänner. Men mängden alkohol överstiger den acceptabla nivån för eget bruk enligt Tullverket. Mannens förklaring till inköpen var att frun var alkoholist och att han skulle ge bort en del av alkoholen.

Utredningen kunde också konstatera att mannen var senast i Tyskland i februari och köpte samma mängd alkohol, och att han besökt Tyskland 5–6 gånger de senaste året för att köpa alkohol.

Tullen gjorde en bedömning att alkoholen inte var till för privat bruk och att man inte kommer lämna tillbaka alkoholen till mannen. Han blir skatteskyldig och får betala ett transporttillägg.

Artikeltaggar

AlkoholGrumsHelsingborgMat och dryckTullTysklandVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.