Hoppa till huvudinnehållet

Tony cyklar till Paris för välgörenhet: ”Roligt och viktigt”

Publicerad:
Här är Team Rynkeby Värmland.
Här är Team Rynkeby Värmland. Foto: Team Rynkeby

Det är för fjärde gången dags för Tony Olsson från Karlstad att tillsammans med Team Rynkeby cykla till Paris för välgörenhet.

I år har han även med hjälp av sina elever byggt en stuga som ska auktioneras ut i samband med loppet.

– Det är en otroligt häftig upplevelse, säger Tony Olsson.

Tony Olsson från Karlstad ingår i det värmländska cykellaget Team Rynkeby som ska cykla den 130 mil långa vägen till Paris. De trampar iväg på fredag för att samla in pengar till Barncanerfonden och Barnhjärnfonden.

– Det är en otroligt häftig upplevelse. Förutom att det är ett härligt sätt att umgås och lära känna folk är det högre syftet en sporrande faktor som gör resan till något alldeles extra, säger Tony Olsson.

Tony Olsson.
Tony Olsson. Foto: Peter Bäcker

Det är fjärde gången som Tony är med och trampar, i år har han dessutom sett till att en stuga på Klaravik ska auktioneras ut för samma goda syfte – välgörenhet. Tony jobbar som bygglärare på Nobelgymnasiet och har med hjälp av sina elever sett till att bygga denna stuga.

– Varje år bygger våra årskurs ett-elever en stuga, som ett projekt. Då slog det mig att det vore roligt och viktigt att göra det till en insamling, i Team Rynkeby-anda. Tack vare god sponsorhjälp och fantastiskt engagemang och utförande från eleverna är nu stugan klar.

Alla pengar från auktionen kommer att gå till samma fonder som laget cyklar för. Auktionen av stugan kommer avslutas den 14 juli, vilket är dagen innan cyklisterna når slutdestinationen i Paris.

– Det ska bli spännande att följa budgivningen.

Artikeltaggar

AuktionerCyklarInsamlingarKarlstadKlaravikNobelgymnasietNöje/KulturParisTeam RynkebyVälgörenhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.