Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Vi har tagit tag i frågan

Publicerad:
Den uppmärksamme har kanske noterat att Region Värmland redan har tagit tag i denna fråga, skriver Daniel Schützer, Jens Östergren och Parvane Assadbegli.
Den uppmärksamme har kanske noterat att Region Värmland redan har tagit tag i denna fråga, skriver Daniel Schützer, Jens Östergren och Parvane Assadbegli. Foto: Håkan Strandman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Avgiften som tas ut vid akuta besök på grund av spårsökning och vård i nära anslutning till sexuella övergrepp tas bort, skriver Daniel Schützer, Jens Östergren och Parvane Assadbegli.

Svar till Sara Åkerström (NWT 26/6).

Tack för ditt inlägg, som belyser en otroligt viktig fråga. Den uppmärksamme har kanske noterat att Region Värmland redan har tagit tag i denna fråga.

Vid senaste sammanträdet med hälso- och sjukvårdsnämnden beslöts att: ”Avgiften som tas ut vid akuta besök på grund av spårsökning och vård i nära anslutning till sexuella övergrepp tas bort.” Ärendet ska nu vidare till regionstyrelsen för att slutligen hanteras av regionfullmäktige.

Så skriver du en debattartikel

Hälso- och sjukvårdsnämnden beslöt även för egen del att hälso- och sjukvårdsledningen får i uppdrag att senast september återkomma med ett liknande förslag gällande arbetet med våld i nära relationer.

I tillägg finns även Region Värmlands behandlings- och samtalsmottagning, där psykologisk behandling och samtalsstöd avgiftsfritt erbjuds den som är 18 år eller äldre och varit eller är utsatt för våld i nära relation, hedersrelaterat våld, prostitution och som har psykisk ohälsa på grund av våldsutsatthet.

Daniel Schützer (S)

Jens Östergren (C)

Parvane Assadbegli (V)

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCenterpartietDaniel SchützerHälso- och sjukvårdsnämndenJens ÖstergrenÖvergreppParvane AssadbegliPsykisk ohälsaRegion VärmlandRegionfullmäktigeRegionstyrelsenSexuella övergreppSocialdemokraternaVåld i nära relationerVänsterpartietVård och omsorg