Hoppa till huvudinnehållet

Lex Maria: Läkarbrist fördröjde vård – patient hittades avliden

Publicerad:
Foto: Stina Stjernkvist/TT

En medelålders patient med återkommande depressioner hittades i slutet av december förra året avliden i sitt hem.

Patienten hade pågående kontakt med psykiatrin i Region Värmland, men på grund av läkarbrist hade hen fått vänta på tider för uppföljning. En erbjuden tid i december avbokades av patienten som senare samma månad hittades avliden.

Region Värmland har gjort en anmälan till Inspektionen för vård- och omsorg, Ivo, om allvarlig vårdskada på grund av fördröjd vård och behandling.

Artikeltaggar

IvoLex MariaOmsorgRegion VärmlandVårdVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.