Hoppa till huvudinnehållet

Kille åtalas för grovt rattfylleri – voltade med A-traktor

Publicerad:
Den 15-åriga killen voltade med A-traktorn i Stockfallet under valborgsmässoafton.
Den 15-åriga killen voltade med A-traktorn i Stockfallet under valborgsmässoafton. Foto: Polisens förundersökning

Tidigt på valborgsmorgonen fick polisen larm om en trafikolycka i Stockfallet, Karlstad. En tonårig kille hade voltat med sin A-traktor och blåste positivt. Nu åtalas han för grovt rattfylleri.

När polisen och räddningstjänsten kom till Stockfallsvägen den 30 april så möttes de av en A-traktor som låg på sidan, bredvid en nedkörd lyktstolpe. I A-traktorn fanns en 15-årig kille som inte kunde komma ut själv. Räddningstjänsten lyckades inte öppna förardörren utan fick i stället bryta upp takluckan för att killen skulle kunna komma ut.

Killen blåste positivt för alkohol, och samma sak senare vid blodprov, med 0,77 promille i blodet. Han förnekar i förhör att han själv kört A-traktorn, och säger att en annan kille från en fest kört, men sen tagit sig ut själv och lämnat olycksplatsen. Räddningstjänstens värmekamera berättar en annan historia, då passagerarsätet var mycket kallare än förarsätet.

Nu åtalas killen för grovt rattfylleri vid Värmlands tingsrätt. Karlstads kommun har också begärt cirka 37 000 kronor i skadestånd för att återställa den nedkörda lyktstolpen.

A-traktor voltade av vägen – en person till sjukhus

Artikeltaggar

AlkoholÅtalBrott, lag och rättKarlstadKarlstads kommunRattfylleriStockfalletVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.