Hoppa till huvudinnehållet

M-toppen lämnar partiet – men fortsätter som folkvald: ”Jag känner ingen bitterhet”

Publicerad:
Stefan Larsson lämnar Moderaterna i Storfors. Arkivbild.
Stefan Larsson lämnar Moderaterna i Storfors. Arkivbild. Foto: Jonas Andersson

Stefan Larsson lämnar Moderaterna i Storfors, men sitter kvar i kommunfullmäktige.

– Som politiker måste man stå upp för den politiken man blev vald för. Man måste gasa och satsa, säger han.

Det var efter årsskiftet som partikamraterna i Moderaterna försökte utesluta Stefan Larsson, men de misslyckades.

Nu lämnar han på eget initiativ.

– Vi hade en väldig framgång i valet. Det var tydligt att vi hade stöd för frågorna vi drev, men Moderaterna driver inte frågorna de valdes till att driva. Jag känner ingen bitterhet, men jag kan inte stödja den politiken som tar form nu. Det är samma politik som det har varit de senaste 20 åren och den fungerar inte. Man vill inte satsa inom Moderaterna.

Stefan Larsson fick flest personkryss i valet och tänker inte lämna kommunfullmäktige.

– Jag har fått ett otroligt stöd från väljarna och kommer sitta kvar på min folkvalda plats. Jag kommer fortsätta att belysa och driva de frågor som vi gick på val på. Jag önskar att ingen kommer kalla mig politisk vilde för jag vet inte hur vild jag är, men jag har väl inget val.

Vändningen: Misstroendeförklaringen mot M-profilen pausadM-toppen på väg att uteslutas efter uttalanden: ”De var förbannade”

Artikeltaggar

KommunfullmäktigeModeraternaPolitikStefan LarssonStorforsVal

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.