Hoppa till huvudinnehållet

FBK-forwarden försvann från hockeyn – gör comeback i ny roll

Publicerad:
Under sin tid i Färjestad spelade Forsbacka Karlsson 24 grundseriematcher och sex slutspelsmatcher innan han valde att lägga skridskorna på hyllan. Nu, efter två års frånvaro, tar den 26-årige Stockholmaren ett nytt steg i sin karriär.
Under sin tid i Färjestad spelade Forsbacka Karlsson 24 grundseriematcher och sex slutspelsmatcher innan han valde att lägga skridskorna på hyllan. Nu, efter två års frånvaro, tar den 26-årige Stockholmaren ett nytt steg i sin karriär. Foto: FREDRIK KARLSSON

Jakob Forsbacka Karlsson värvades av Färjestad mitt under säsongen 2020–21. Men så plötsligt försvann han från rampljuset och lämnade hockeyn. Nu tar han på sig rollen som tränare för Hammarbys damlag och damjuniorer.

Efter två säsonger i Växjö valde Forsbacka Karlsson och klubben att bryta kontraktet. I stället blev det en övergång till Karlstad och Färjestad för den NHL-meriterade centern, som dessförinnan imponerat med sina 39 matcher för Boston Bruins.

Under säsongen 2020–21 gjorde han sin debut för Färjestad, men efter säsongens slut försvann han plötsligt från hockeyscenen efter att ha avverkat 24 grundseriematcher och sex slutspelsmatcher. Nu, två år senare, gör den 26-årige Stockholmaren comeback i sporten, men i en helt ny roll – som tränare för Hammarbys damlag.

Jakob Forsbacka Karlsson har officiellt anslutit till Hammarbys damlag och kommer även att ansvara för damjuniorerna.

”Glädjande nog har Jakob valt att gå till sin moderklubb Hammarby Hockey för detta och vi hälsar honom hjärtligt välkommen”, skriver klubben på deras hemsida.

Artikeltaggar

Boston BruinsFärjestad BK HerrHammarby IFIshockeyJakob Forsbacka KarlssonKarlstadSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.