Hoppa till huvudinnehållet

Boende riskerar att bli hemlösa när Centrumhuset rivs

Publicerad:
Enda anledningen till att vi bor i det nergångna huset är för att vi inte kan få bostad annorstädes, skriver insändarskribenten.
Enda anledningen till att vi bor i det nergångna huset är för att vi inte kan få bostad annorstädes, skriver insändarskribenten. Foto: Helena Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Centrumhuset i Deje är mer än en samlingspunkt för högerextrema. Här bor det även runt tio privatpersoner och det huserar två företag.

Planen: Då kan Centrumhuset där det högerextrema gymmet finns vara bortaBeslut: Kommunen köper Centrumhuset – sätter stopp för det högerextrema gymmet

Forshaga kommun har beslutat att de ska köpa centrumhuset i Deje, eller snarare tomten efter rivning, för 6,7 miljoner av kommunens skattekronor. Detta för att det finns ett gym av och med diverse personer från den nationella rörelsen. Och för att undvika praxisen att se till att samtliga får en ny lokal eller bostad, så har de kommit överens med ägare att köpet ska ske efter rivning av huset. Men vart ska vi andra som huserar i huset ta vägen? Var ska vi få nya lokaler eller bostäder? Enda anledningen till att vi bor i det nergångna huset är för att vi inte kan få bostad annorstädes, så ska vi nu bli hemlösa för att kommunen inte vill att privatpersoner hyr ut sina lokaler till vilka de nu vill hyra ut till? Förstår de inte att deras förtryck av yttrandefriheten också drabbar oss som bor i huset? Eller är ”godhetsknarkeriet” så jäkla viktigt att man inte bryr som att personer kommer bli hemlösa som en konsekvens?

Boende

Artikeltaggar

BostäderCentrumhusetDejeForshaga kommunGymHemlöshetSamhälleYttrandefrihet