Hoppa till huvudinnehållet

Tappade vinsten på sista varvet: ”Fruktansvärt besviken”

Publicerad:
Teamkollegorna Nils Andersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky.
Teamkollegorna Nils Andersson och Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Foto: Olle Persson

Nils Andersson skulle bara ta jokern och avsluta sista varvet till seger i RX2e-klassen i Höljes, men kom ut och blev knuffad av banan.

– Jag är fruktansvärt besviken, säger han.

Nils Andersson från Arvika, som kör tillsammans med Mikaela Åhlin-Kottulinsky i egna Team E, tillhörde de absolut snabbaste på banan hela helgen.

23-åringen var trea, trea, trea, tvåa och tvåa sammanlagt bakom regerande mästaren Viktor Vranckx, Belgien, i kvalheaten. Mikaela kom sjua.

Även semifinal bådade gott, med seger respektive tredjeplats.

Men finalen blev därmed en stor missräkning för Nils. Mikaela var däremot glad.

– När dagen var som i går (startproblem) trodde jag inte att jag skulle komma i mål som fyra. Det känns väldigt bra och fantastiskt roligt att vara här i Höljes. Men jag lider så klart med Nils, han har varit snabb hela helgen och hade förtjänat att vinna. Det var viktiga poäng. Tråkigt att bli påkörd sådär.

Nils själv vill dock inte skylla på någon konkurrent.

– Nej, jag är sur på mig själv, säger han och beskriver finalen, där han efter lite inledande problem ryckt åt sig en rejäl ledning, ett till synes ointagligt försprång, och sparat jokerspåret till sista varvet.

Han fick besked från teamet att gapet skulle räcka.

– Problemet är att man inte ser så mycket i backspeglarna. Jag kom in från jokern, lite stressad av att ha de andra bakom mig så jag försökte att bromsa mig in, så det skulle vara lugnt ifall de körde på mig, men låste bromsarna i stället och då for jag bara rakt ut. Det kom upp två bilar på innern som for rätt in i sidan på mig så jag snurrade runt.

I stället slutade han femma.

– Det gjorde väldigt ont. Jag är helt förstörd.

Revanschsugen?

– Nej, jag är bara så fruktansvärt besviken. Finner inte ord.

Nästa tävling är brittiska Lydden Hill om tre veckor. Även Mikaela är klar för den.

– Det känns bra. Jag lär mig varenda gång jag ger mig ut, säger hon.

Segrare i Höljes blev till slut norrmannen Ole Henry Steinsholt, före Viktor Vranckx och Isak Sjökvist. I mästerskapet behåller ändå Nils Andersson andraplatsen efter två deltävlingar. Han är fem poäng bakom Sjökvist och fyra före Vranckx. Mikaela Åhlin-Kottulinsky är fyra, ytterligare två poäng efter.

Sömnlöst efter startproblem: ”Det blir nattskift”De utmanar konkurrenter och könsstereotyper: ”Jag sa, absolut inte rosa”

Artikeltaggar

ArvikaBelgienMikaela Åhlin-KottulinskyNils AnderssonPåkördRallycrossSportStressVM-deltävlingen i Höljes

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.