Hoppa till huvudinnehållet

SD-vädjan till övriga partier: ”Vi måste agera kraftfullt mot skjutningarna”

Publicerad:
Robin Lennartsson, gruppledare för SD Karlstad, vill se gemensamt krafttag från politiken.
Robin Lennartsson, gruppledare för SD Karlstad, vill se gemensamt krafttag från politiken. Foto: Helena Karlsson

Efter skjutningen mot ett flerfamiljshus på Kronoparken vädjar SD om krafttag.

– Vi vill ha ett extrainsatt möte mellan samtliga partier och polisen i Karlstad, innan det går för långt, säger Robin Lennartsson, gruppledare för SD Karlstad.

1 juli började polisens nya medborgarlöfte i samverkan med Karlstads kommun gälla. Det innebär arbete inom tre fokusområden; våld i offentlig miljö, otrygga miljöer och narkotika- och alkoholrelaterad brottslighet.

– Det hjälper inte att posera med ett dokument när det skjuts mot ett flerfamiljshus och nyss på Herrhagen. Det är allvarligt och då är det inte läge för folkvalda politiker att sitta tysta. Nu finns en möjlighet att revidera medborgarlöftet utifrån situationen.

Robin Lennartsson anser att det behövs ett extrainsatt möte mellan samtliga partiers gruppledare och lokalpolisområde Karlstad.

– Det är vår vädjan. Efter flera skjutningar och misstänkt gängrelaterat mord är det oroväckande att Karlstad, som varit relativt fridfullt och lugnt, är på väg åt fel håll. Då är det dags att avbryta semestern och stå upp för alla Karlstadsbor, säger han och fortsätter:

– Oppositionen behöver vara tydliga mot majoriteten att det måste tas krafttag så vi agerar innan det är för sent och gått för långt.

NWT har sökt Linda Larson (S) för en kommentar.

Skottlossning mot fastighet i Karlstad – större område avspärratNytt medborgarlöfte – detta ska polisen fokusera på: ”Ett år är för kort”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHerrhagenKarlstadKronoparkenLinda LarssonMordNarkotikaSemesterSkjutningen på KronoparkenSocialdemokraternaSverigedemokraterna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.