Hoppa till huvudinnehållet

Ny topplacering för Alicia Olsson från Karlstad GK

Publicerad:
Alicia Olsson fortsätter att spela fin golf och var med i toppen i en tävling i Västerås.
Alicia Olsson fortsätter att spela fin golf och var med i toppen i en tävling i Västerås. Foto: Privat

Alicia Olsson från Karlstad GK fortsätter att spela bra golf.

I Västerås Open blev det en tolfteplats och hon blev tredje bästa amatör i tävlingen som spelades på Fullerö golfklubb.

Västerås Open ingår i Nordic golf tour och tävlingen hade samlat ett internationellt startfält. Det blev dansk seger genom Puk Lyng Thomsen på åtta under par.

Alicia Olsson spelade stabil golf under tävlingen och med rundorna 74-70-74 slutade hon två över par och tolva i totalen.

– Jag har haft en bra säsong hittills så jag hade höga förhoppningar och topp 20 var något som jag ville uppnå. Jag var väldigt laddad och det var kul att spela i ett internationellt startfält på hemmaplan i Sverige, säger Alicia till klubb tv efter tävlingen.

Det var ett växlande väder i Västerås under helgen med en del regn. Under finaldagen blåste det och då Fullerö GK ligger på en öppen yta nära Johannisbergs flygplats blev det en extra tuff utmaning för spelarna.

– Jag fick igång puttningen på slutet men det var svårt att komma nära flaggan i vinden så det var skönt att få i någon långputt. Banan var bra uppsatt och utmanande vilket satte krav på hur man spelade sitt spel, säger Olsson.

Nästa tävling för Alicia inleds redan på tisdag i Uppsala.

Artikeltaggar

Alicia OlssonGolfKarlstad GKVästerås

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.