Hoppa till huvudinnehållet

FBK-fostrade värmlänningen kritar på NHL-avtal – värt över 30 miljoner: ”Jävligt gött”

Publicerad:
23-årige Fabian Zetterlund spelade VM för Sverige i maj och nu har han skrivit ett nytt NHL-avtal med San Jose Sharks.
23-årige Fabian Zetterlund spelade VM för Sverige i maj och nu har han skrivit ett nytt NHL-avtal med San Jose Sharks. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Fabian Zetterlund har skrivit på ett tvåårskontrakt med San Jose Sharks som är värt över 30 miljoner kronor.

– Jävligt gött. Det känns fint, säger han om det nya avtalet.

Bröt med Färjestad – nu har han skrivit NHL-kontrakt

Färjestad BK-fostrade Fabian Zetterlund avslutade förra säsongen med just San Jose Sharks i NHL under 22 grundseriematcher. Nu har den 23-årige forwarden kritat på ett nytt avtal med San Jose och det handlar om ett tvåårskontrakt värt sammanlagt 2,9 miljoner dollar, det vill säga över 30 miljoner kronor.

– Jävligt gött. Det känns fint, säger Zetterlund om känslorna kring det nya avtalet och berättar att det känns väldigt, väldigt rätt:

– Ja, det gör det. Det är en bra organisation, det är roligt.

Kontraktet är värt över 30 miljoner kronor, hur känner man kring det?

– Det är mycket pengar men det är inte i närheten av vad andra har där borta. Men det är kul att det blev som det blev, konstaterar Fabian Zetterlund.

Har du någon personlig målsättning nästa NHL-säsong?

– Jag vet inte vad det skulle vara just nu. Jag har just sajnat på och ska smälta det först och sedan får jag börja sätta upp nya delmål.

Forwarden Zetterlund trejdades från New Jersey Devils till San Jose Sharks där han nu skrivit på för två nya år.
Forwarden Zetterlund trejdades från New Jersey Devils till San Jose Sharks där han nu skrivit på för två nya år. Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

Mike Grier är San Jose Sharks general manager.

– Vi är glada över att ha Fabian tillbaka i vår grupp under de kommande åren, säger Grier till klubbens webbplats och fortsätter:

– Vi ser fram emot hans utveckling och att se honom växa inom vår organisation efter att ha spelat sin första hela NHL-säsong förra året.

Zetterlund inledde förra säsongen hos New Jersey Devils där det blev 45 grundseriematcher innan han trejdades till San Jose Sharks. Värmlänningen avslutade säsongen med Tre Kronor-debut och VM-spel.

– Det var kul. Det är alltid roligt att representera sitt land och att spela ett VM var såklart jätteroligt, säger Fabian Zetterlund.

Artikeltaggar

Fabian ZetterlundFärjestad BK HerrFärjestad BK JuniorIshockeyNHLSan Jose SharksSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.