Hoppa till huvudinnehållet

Modebutik lägger ner och utförsäljningen är igång: ”Vi ska gå i pension”

Publicerad:
Kerstin Jonsson och Lena Zetherlundh Gunnarsson har jobbat tillsammans i 16 år.
Kerstin Jonsson och Lena Zetherlundh Gunnarsson har jobbat tillsammans i 16 år. Foto: Pia Holmström

Cecilias mode och skor i Hagfors ska lägga ner.

Efter arton år som ägare är det dags för pension.

– Det är ett positivt slut och det är tack vare alla våra bra kunder, säger Lena Zetherlundh Gunnarsson.

Modebutik som erbjuder kläder från topp till tå ska stänga i Hagfors och utförsäljningen är nu igång.

Anledningen är inte konkurs, utan pension.

Lena Zetherlundh Gunnarsson blev delägare av Cecilias för sexton år sedan. De två tidigare åren var det Kerstin Jonsson som var ensam ägare av verksamheten.

Men butiken har funnits bra mycket längre än så. Redan 1930 fanns butiken, under ett annat namn, och ägaren var Cecilia Jansson. Sedan har butiken bytt namn och ägare några gånger innan den hamnade hos sina nuvarande ägare:

– Det har varit väldigt positivt att vara två personer. Flesta tror inte att man kan vara två, men det går faktiskt. Vi delade upp arbetet mellan oss, säger Lena Zetherlundh Gunnarsson.

Genom åren har de två kvinnorna åkt till Paris för att köpa in kläder till butiken. Varit på föreläsningar i New York, Italien och Spanien. Resorna och de modevisningar som de haft kommer hon att ta med sig när nästa steg i livet börjar.

– Det blir jobbigt att det stänger eftersom det är så mycket positivt med jobbet. Det hade varit värre om det varit konkurs, men det har nog aldrig varit så mycket kunder som nu, fortsätter delägaren.

Fler och fler från grannkommuner i Värmland har börjat besöka butiken på senare tid. Anledningen, säger Lena Zetherlundh Gunnarsson, är att det inte finns speciellt många småbutiker som säljer mode i större städer.

Tidigare har butiken bytt ägare genom åren. Kerstin Jonsson och Lena Zetherlundh Gunnarsson ska lägga ner istället:

– Om det kommer någon som vill köpa butiken och möblerna för att fortsätta skulle det gå, men vi valde att gå den här vägen.

Utförsäljningen tror ägarna kommer hålla på i åtminstone en och en halv månad framöver.

Artikeltaggar

ButikerHandelKläderModeNew YorkPensionPrivatekonomiSpanienVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.