Hoppa till huvudinnehållet

Tekniskt skicklige backen högaktuell för comeback i Karlstad IBF

Publicerad:
Tor Bornedal Samils, i mitten, måljublar efter ett Karlstad IBF-mål. Nu kan backen vara på väg tillbaka till klubben efter två års exil.
Tor Bornedal Samils, i mitten, måljublar efter ett Karlstad IBF-mål. Nu kan backen vara på väg tillbaka till klubben efter två års exil.

En återvändare på väg in i SSL-truppen.

Enligt säkra källor är förre Karlstad IBF-backen Tor Bornedal Samils högaktuell för en comeback i klubben.

– Vi har haft en dialog, kommenterar 28-åringen.

Bornedal Samils lämnade, efter två säsonger, Karlstad IBF för allsvenska konkurrenten Lillån.

Så här skrev han i ett öppet brev på twitter när han lämnade:

”Bakom mig har jag två oerhört lärorika och minst sagt intressanta år. Mina innebandykunskaper, min ledarskapsförmåga och andra mentala bitar har satts på maximala prov. Det är något jag kommer bära med med mig dit jag nu ska. Jag lämnar Karlstad för precis den typen av projekt som jag behöver nu. Jag är fast besluten att vara den som projektet behöver också. Något som får mig att brinna.”

Han trodde även att Karlstad IBF hade sina bästa år framför sig.

Efter två år i Lillån ser det nu ut som att den tekniskt skicklige backen är på väg tillbaka. Till ett Karlstad IBF som nu återfinns i SSL.

Klubbchefen Mikael Bergqvist kommenterar det hela så här:

– Tor är aktuell för en återkomst i föreningen. Så mycket kan jag säga.

Själv säger huvudpersonen så här:

– Vi har haft en dialog. Jag har haft några erbjudanden att se över efter säsongen - både från allsvenskan och SSL - och har nu kokat ner dessa till tre stycken som är mer intressanta än de andra. Karlstads erbjudande är ett av dessa.

Under sin senaste tvåårs-sejour i KIBF spelade Bornedal Samils 54 allsvenska matcher och svarade för tolv poäng.

I Lillån har han ett facit på 35 poäng på 40 allsvenska matcher.

28-åringen inledde sitt innebandyspelande i Nora IBK. Via Örebro SK Söder hamnade han så småningom på RIG-gymnasiet i Umeå. Därefter har han även representerat Hudik/Björkberg, Gävle GIK i SSL och allsvenska Craftstaden.

Artikeltaggar

Gävle GIKInnebandyKarlstadKarlstad IBFLillånÖrebro SKSSLTor Bornedal SamilsUmeå

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.