Hoppa till huvudinnehållet

Sparkade och hotade kasta kokhett vatten på sambo – döms till fängelse

Publicerad:
Mannen fick sin fängelsedom vid Värmlands tingsrätt på onsdagen. Han döms för grov kvinnofridskränkning efter att vid flera tillfällen misshandlat sin sambo.
Mannen fick sin fängelsedom vid Värmlands tingsrätt på onsdagen. Han döms för grov kvinnofridskränkning efter att vid flera tillfällen misshandlat sin sambo. Foto: Helena Karlsson

Knuffar, sparkar, bett och dödshot.

Efter nästan ett år av fysisk och psykisk misshandel mot sin partner döms nu mannen till fängelse.

I nära ett års tid, vid upprepade tillfällen och på olika sätt misshandlade och hotade mannen sin partner.

I parets bostad i västra Värmland har han bland annat knuffat in kvinnan i ett skåp och sparkat henne.

Mannen har också riktat dödshot mot kvinnan och mer än en gång sagt att han ska kasta kokhett vatten över henne.

Enligt domen har han vid ett annat tillfälle bitit kvinnan och slagit henne med en hopvirad handduk. Han har också dragit henne i armen.

Mannen åtalades misstänkt för flera fall av såväl olaga hot som misshandel.

Säger sig inte minnas

För den samlade brottsligheten döms han nu för grov kvinnofridskränkning till ett och ett halv års fängelse. Mannen, som sitter häktad, ska också betala skadestånd till kvinnan.

”Varje gärning var led i en upprepad kränkning av NN:s integritet. Gärningarna var också sådana att de kunde förväntas allvarligt skada NN:s självkänsla”, skriver man i domen.

Mannen har i förhör erkänt vissa delar av den brottslighet han utsatt kvinnan för och sagt sig ha svårt att minnas andra.

Han döms också för ringa narkotikabrott.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.