Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Gunnarskog/Bortan mot IFK Ås efter sent avgörande

Publicerad:

Efter en mållös första halvlek, tog Gunnarskog/Bortan hem segern i matchen i division 6 Värmland västra herr mot IFK Ås efter en stark andra halvlek. Onsdagens match slutade 1-0 till Gunnarskog/Bortan.

Gunnarskog/Bortans tränare Stephan Retzman:

– Ja vilken seger detta var! Vi visste att detta var en av årets svåraste bortamatcher, det fick vi syna förra året då vi var obesegrade och ledde serien, men då fick vi stryk med 3-1 i Ås. Men inte i år, vi pratade noga innan matchen att vi var tvungna och sätta defensiven till 100 procent om vi skulle klara några poäng här. Vi visste att de ville spela långt och ställa om fort. Vi spelar jättebra i första halvleken framför allt, då vi dominerar i spelet som vi brukar göra i matcherna, idag fick vi stolpe in istället via ett Ås självmål i andra halvleken det var trångt framför deras mål. Mkt gott och en mycket viktig seger i bottenstriden. Defensiven var utmärkt idag. Hela laget ska ha beröm idag! Men vi måste ge backlinjen lite extra beröm och mittbackarna Alfred Granström och Adam Hult Andersson var suveräna idag. Men Adam gör idag sin klart bästa match någonsin för mig som tränare och det finns så otroligt mycket fotboll i den grabben. Gott för killarna att få lämna sista platsen tillsvidare. Mkt nöjd tränare idag och otroligt skönt efter den bedrövliga insatsen hemma mot Klässbol sist. Vi vinner också rättvist idag då vi är det klart spelande laget i matchen.

Matchens enda mål var ett självmål av IFK Ås.

Båda lagen har nu två vinster, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, IFK Ås med 9–11 och Gunnarskog/Bortan med 5–7 i målskillnad. Det här var IFK Ås andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Gunnarskog/Bortans andra uddamålsseger.

Gunnarskog/Bortan ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan IFK Ås är på åttonde plats.

I nästa match möter IFK Ås Grums 2 hemma på tisdag 4 juli 19.00. Gunnarskog/Bortan möter Mangskog lördag 8 juli 16.00 borta.

Artikeltaggar

ÅsvallenDivision 6 Värmland västraFotbollGunnarskog/BortanIFK Ås

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.