Hoppa till huvudinnehållet

Poängproducerande forward klar för Karlstad IBF: ”Jättekul att testa nytt”

Publicerad:
Dalatalangen Josefin Svarfvar har kritat på ett ettårskontrakt med SSL-laget Karlstad IBF.
Dalatalangen Josefin Svarfvar har kritat på ett ettårskontrakt med SSL-laget Karlstad IBF. Foto: Ulf Palm / TT

Karlstad IBF:s damer fortsätter att se om sitt hus. Nu ansluter ytterligare en spelare, och det är ingen annan än Josefin Svarfvar från KAIS Mora.

– Jag tror att min spelstil passar väldigt bra i Karlstad, säger forwarden.

KAIS Mora har hittat tillbaka till SSL efter en säsong i allsvenskan. Trots att det inte är ovanligt att framstående spelare väljer att stanna kvar när ett lag tar sig upp till SSL, har 23-åriga forwarden Josefin Svarfvar beslutat att testa lyckan på annat håll – efter sju år i moderklubben.

I spåren av 46 poäng på 29 matcher i allsvenskan har hon nu kritat på för Karlstad IBF inför den kommande säsongen.

– Det var en väldigt lärorik säsong i allsvenskan, men nu blir allt nytt. Jag tror att min spelstil passar väldigt bra i Karlstad, jag jobbar hårt över hela banan och gillar när det går snabbt och rakt, säger nyförvärvet från KAIS Mora.

Ett lag som Karlstad har värvat flera spelare från under de senaste åren, bland annat Alexandra Terner, Tess Nilsson, Adina Augustsson och mer nyligen Linnea Stenqvist. Spelare som är väl bekanta i nya hemvisten.

– Det är kul att jag ändå känner några tjejer i laget, men det är alltid roligt att lära känna nya.

Vad gjorde att det blev Karlstad?

– Det är otroligt roligt, spännande och jag är jätteförväntansfull. Från första början så har de visat ett jättebra intryck och tänkt på helhetslösningen. Jättekul att testa nytt.

Under silly season har Karlstad drabbats av avhopp från tre viktiga spelare. Trots detta har de framgångsrikt kunnat förlänga kontrakten med sina återstående nyckelspelare, och sportchefen Torbjörn Tärnbro är naturligtvis nöjd med värvningen.

– Äntligen har vi fått till den pusselbit vi letat efter. Vi har varit på gång en tid nu men nu är avtalet (1 år) på plats. Hon ansluter från KAIS Mora när lägenhetsdelen är löst, vilket inte brukar vara ett problem för oss. Josefin har SSL-rutin och har den spelarstil vi söker. Genom detta får vi en spelare med fart, målsinne (46 poäng/29 matcher föregående säsong) och en skalle som alltid vill vinna, säger Tärnbro.

Hur känner du inför att vara den spelaren som fyller den rollen?

– Det är kul att de har visat att de vill ha mig, väldigt roligt att de tror på mig. Det är bara att gå in och köra helt enkelt. Jag gillar att jag har press och en stor roll i laget.

Svarfvar är Karlstads fjärde nyförvärv. Tidigare har Amanda Karlsson, Clara Mossberg och Linnea Stenqvist kontrakterats.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstadKarlstad IBFMoraSSLTorbjörn Tärnbro

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.