Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen: ”Kändes konstigt att vara en fiende när man kom hit och hälsade på alla”

Publicerad:
Oskar Alvers, nu i Dalkurd, var tillbaka i Karlstad och ställdes mot sina tidigare lagkamrater i KF.
Oskar Alvers, nu i Dalkurd, var tillbaka i Karlstad och ställdes mot sina tidigare lagkamrater i KF. Foto: Eva Häggdahl

Dalkurds Oskar Alvers föll mot sitt tidigare lag Karlstad Fotboll med 1–2 på Sola Arena.

– Det kändes konstigt liksom att vara en fiende när man kom hit och hälsade på alla. Men det var skitkul såklart, att spela mot spelare som man spelat tillsammans med under flera år. Det var jävligt roligt, säger han.

Karlstad Fotboll höll undan och vann mot serieledaren – inför storpublik: ”Helt underbart”

26-årige Oskar Alvers lirade i Karlstad Fotboll så sent som förra säsongen och värmlänningen var under lång tid en profil i klubben. Den här säsongen är det alltså Dalkurd som gäller för Alvers och på söndagskvällen gästade han Karlstad och Sola Arena med sitt nya gäng som är serieledare i ettan norra.

Men mot KF, som var på negativ kvalplats inför avspark, föll Dalkurd med 1–2.

– Vi tappade matchen i början av första halvlek och i början av andra. Vi släppte in mål direkt och det var så jävla slarvigt. Det var det enda vi hade pratat om hela veckan, att vi skulle vara bra de första 15 minuterna och så blev det totalt motsatt, säger vänsterbacken Oskar Alvers och fortsätter summera tillställningen:

– Sedan backade Karlstad hem och lät oss ha bollen. Vi fick styra och ställa lite och fick några chanser och fick in ett reduceringsmål. Men nej, det var inte tillräckligt bra i dag. Vi kom inte upp i närheten av vår nivå.

Hur speciellt var det för dig att spela här i Karlstad?

– Det var väldigt, väldigt speciellt faktiskt. Det kändes konstigt liksom att vara en fiende när man kom hit och hälsade på alla, skojar Alvers med ett stort leende och fortsätter:

– Men det var skitkul såklart, att spela mot spelare som man spelat tillsammans med under flera år. Det var jävligt roligt.

Succéflytt för Oskar Alvers – som lider med Karlstad: ”Något som inte stämmer”
26-årige värmlänningen Oskar Alvers (2) spelar i Dalkurd som är serieledare i ettan norra.
26-årige värmlänningen Oskar Alvers (2) spelar i Dalkurd som är serieledare i ettan norra. Foto: Eva Häggdahl

Artikeltaggar

Dalkurds FFEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollOskar AlversSola Arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.