Hoppa till huvudinnehållet

Efter bristen på speltid – Erik Lindell kan lämna Degerfors: ”Inte roligt”

Publicerad:
Erik Lindell kan komma att lämna Degerfors under sommaren.
Erik Lindell kan komma att lämna Degerfors under sommaren. Foto: Tommy Pedersen/TT

Erik Lindell har bara spelat 58 minuter under våren. Nu öppnar trotjänaren för att lämna Degerfors IF under sommaren.

– Det är klart att det inte är roligt. Jag vill spela fotbollsmatcher, säger Lindell.

Erik Lindell har tillhört Degerfors IF sedan säsongen 2017 och är en av spelarna i årets trupp som gjort flest matcher för klubben.

– Jag satt faktiskt och räknade på det där häromdagen. Det finns lite olika uppgifter. Jag kom i alla fall fram till att jag har gjort 168 tävlingsmatcher för Degerfors. Christos och ”Sebbe” borde vara rätt nära också, säger Lindell.

Han fortsätter:

– Det är kul att det har blivit så många matcher och den dagen jag lämnar kommer det, så klart, att kännas väldigt speciellt. Någonstans tror jag ändå att det skulle finnas en möjlighet att cirkeln sluts. Att jag kan komma tillbaka om några år. Vi får se helt enkelt. Jag kanske blir kvar hela hösten också.

Lindell skrev på ett nytt tvåårskontrakt i mitten av december.

– Degerfors kommer alltid att vara ett alternativ för mig. Jag och familjen trivs otroligt bra här. Sedan hade jag väl en förhoppning om att spela mer än vad jag har gjort.

Lindell har inte fått en enda minut sedan storförlusten mot IFK Göteborg på bortaplan i början av maj. Totalt, efter 13 omgångar, står han noterad för 58 minuter.

– Det är klart att det inte är roligt. Alla som är här vill spela. Hela tiden. Men sådan är fotbollen och man måste lära sig att hantera den biten också.

– Det är klart att jag vill ha mer kontinuerlig speltid. Vi får ta en diskussion nu under sommaren. Vad som passar mig och klubben bäst.

Hur hanterar man en sådan här situation?

– Någonstans tränar du hela veckan inför helgens match och sedan får du inte vara med. Det är klart att det inte är någon rolig situation. Du kan träna hur bra som helst men det går inte att jämföra med att spela match. Det är tufft. Men samtidigt kan du inte deppa ihop och sura. Man får agera som ett proffs och göra det bästa man kan varje dag.

Känner du att du måste lämna klubben?

– Nej, det måste jag inte. Jag och familjen trivs skitbra här. Men jag ser mig själv som fotbollsspelare i många år till och då är det jäkligt viktigt att spela. Jag är bara 27 år och jag är lite för ung för att vara nöjd med att vara en rotations- eller truppspelare.

Lindell kan tänka sig både en övergång eller ett låneavtal.

– Vi får se om det dyker upp någonting intressant. Och om Degerfors släpper mig. Det är några veckor kvar till fönstret öppnar. Fram tills dess gäller det bara att köra på.

Vad vet du om intresset?

– Jag har hört litegrann bara. Så länge det inte finns någonting konkret så finns det inte så mycket att fokusera på egentligen.

Så här ser trotjänaren på laget säsong så här långt:

– Höga toppar och djupa dalar kan man väl säga. Bra hemmaspel men alldeles för svaga på bortaplan. Det är någonting som vi måste bli bättre på under hösten. Vi måste gå ut med mer pondus på bortaplan. Kan vi få bort det där bortaspöket eller vad folk kallar det så har vi goda chanser att göra en bra höst.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IF HerrErik LindellFotbollIFK Göteborg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.