Hoppa till huvudinnehållet

”E18-rallyt” drabbar boende – sänk till 70 kilometer i timmen

Publicerad:
Visst är det viktigare med nöjda Karlstadsbor än nöjda bilister som snabbt ska igenom stan, skriver insändarskribenten.
Visst är det viktigare med nöjda Karlstadsbor än nöjda bilister som snabbt ska igenom stan, skriver insändarskribenten. Foto: Hasse Holmberg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det finns ett säkert och bra sätt att minska risken för olyckor och dessutom få ner bullernivån. Sänk hastigheten! Har sett insändare och medborgarförslag gällande hastigheten på E18 men inget händer.

Jag har läst om förbättringar som ska ske gällande vissa påfarter men det angriper inte problemet med ”rallysträckan” vid Östra infarten och de vansinniga bullervolymer vissa fordon ger ifrån sig. Parallellt med E18 vid nämnda infart ligger flerfamiljshus men bullerskydd tycks inte behövas. Så snälla Karlstads kommun, sänk åtminstone hastigheten till 70 kilometer i timmen på E18. Finns det en billigare åtgärd än några vägskyltar? Skicka ärendet till Trafikverket om detta inte är ”ert bord”.

Visst är det viktigare med nöjda Karlstadsbor än nöjda bilister som snabbt ska igenom stan?

Bilburen

Artikeltaggar

ÅtgärderE18FordonKarlstads kommunMedborgarförslagTrafikTrafikverket