Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad Fotboll saknar huvudtränare Jonevret – men kaptenen är tillbaka

Publicerad:
Karlstads assisterande coach Jonas Rehnberg, till vänster, leder laget i söndagens hemmamatch som huvudtränare Kjell Jonevret missar.
Karlstads assisterande coach Jonas Rehnberg, till vänster, leder laget i söndagens hemmamatch som huvudtränare Kjell Jonevret missar. Foto: HP Skoglund

Karlstad Fotbolls huvudtränare Kjell Jonevret är bortrest och missar morgondagens hemmamatch mot Dalkurd där KF-kaptenen Andreas Bellander återfinns i truppen efter skada.

– Andreas är tillgänglig för spel, säger Karlstads assisterande coach Jonas Rehnberg.

Karlstad Fotboll, på kvalplats i ettan norra med 14 poäng på 13 matcher, spelar i morgon sista seriematchen på vårsäsongen och det är serieledande Dalkurd FF med 31 poäng på kontot som gästar Sola Arena med avspark klockan 16.00.

I kväll genomförde KF sista träningen inför den där sista våromgången innan det är sommaruppehåll i drygt en månad.

– Det såg piggt ut. Killarna är förberedda, säger Karlstad Fotbolls assisterande tränare Jonas Rehnberg om träningen där huvudcoach Kjell Jonevret saknades.

Och Jonevret, som tog över tränarrodret i Karlstad i början på juni, missar även morgondagens match.

– Jag har en aktivitet som var bestämd långt innan jag tog det här jobbet. Frånvaron är alltså med klubbens goda minne. Jonas Rehnberg kommer att coacha laget och det är inga bekymmer med det. Jag kommer att följa matchen på tv och på telefon, säger Kjell Jonevret till Karlstads hemsida.

Positivt truppläge

Rehnberg ger en uppdatering kring läget i Karlstadslaget.

– Vi har haft skador och skavanker på en del spelare som börjar att läka ihop mer och mer. Det gör också att det finns fler alternativ i truppen vilket är positivt.

KF:s lagkapten Andreas Bellander är tillbaka i truppen till söndagens möte med serieledande Dalkurd på Sola Arena.
KF:s lagkapten Andreas Bellander är tillbaka i truppen till söndagens möte med serieledande Dalkurd på Sola Arena. Foto: Peter Bäcker

När Karlstad i söndags hemmaföll med 1–2 mot Sandvikens IF saknades lagkapten Andreas Bellander i truppen på grund av skada. Men det gör han inte mot Dalkurd.

– Andreas är tillgänglig för spel och är med i truppen, säger Rehnberg och ger en uppdatering kring Filip Johansson Bahar:

– Filip är inte med i truppen men han är i full träning nu och har i stort sett gjort en full träningsvecka räknat från förra torsdagen.

Är det något speciellt som blir viktigt för er mot serieledande Dalkurd?

– Det är klart att vi vet att det är ett kompetent motstånd såklart. Ett väldigt stabilt lag som presterat bra på den här delen av säsongen. Men framför allt handlar det om att vi måste bygga vidare på det som vi startat upp och de punkter som vi vill se och har jobbat med sedan jag och Kjell Jonevret kom in. Så det är framför allt fokus på det, men vi har såklart koll på Dalkurd.

Jonas Rehnberg ger exempel på saker som KF fokuserar på.

– Som alltid vill vi känna att vi hänger ihop i defensiven. Att vi känner trygghet och inte släpper till för mycket det har vi gjort på ett bra sätt, även mot Sandviken även om vi släppte in två där. I det stora hela tycker jag att vi har tagit kliv i det kollektiva försvarsspelet.

– Sedan så startade vi upp med spel på Tingvalla IP som inte riktigt var i bästa skick och då blir spelet därefter också. Men jag tycker ändå att vi har kunnat bygga vidare på vårt anfallsspel och skapat målchanser på ett varierat sätt. Och det är väl framför allt det vi vill fortsätta med, att vara kreativa och skapa chanser, framför allt kontinuerligt, för då kommer vi också att göra mål.

Vinstsviten bruten – snöplig förlust för Karlstad Fotboll: ”Vi ger bort det här”

Artikeltaggar

Andreas BellanderDalkurds FFEttan norraFilip Johansson BaharFotbollIF Karlstad FotbollJonas RehnbergKjell JonevretSandvikens IFSola Arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.