Hoppa till huvudinnehållet

Storsatsning från kommunen – här ska det byggas 60 lägenheter i Karlstad

Publicerad:
Monika Bubholz (MP), säger att Teknik- och fastighetsnämnden har beviljat beslutet.
Monika Bubholz (MP), säger att Teknik- och fastighetsnämnden har beviljat beslutet. Foto: Joachim Lagercrantz

KBAB ska bygga nya lägenheter på Tullholmen.

Det beslutade teknik- och fastighetsnämnden.

– Det är en del av den dubbla markanvisningen som vi redan kommit överens om, säger Monika Bubholz (MP).

Kommunala bostadsbolaget KBAB ska bygga 60 nya lägenheter, en förskola och skyddsrum i Tullholmen. En satsning som varit i planering under flera år.

– Fastigheten planeras att vara åtta våningar högt och en stor andel av bostäderna kommer vara ettor, säger Fredrik Wahlqvist som är avdelningschef för fastighetsutveckling på KBAB.

Enligt avtalet skulle KBAB först bygga på en tomt i Väse, för att sedan få tillgång till den attraktiva platsen i Tullholmen. Byggandet i Väse har stått klart ett tag och nu är även beslutet om nästa fastighet tagits.

– Det har inte varit några diskussioner kring det här. Vi fick in två tomter i samma beslut. Det är bra att det byggs även i våra mindre tätorter, säger Monika Bubholz, ordförande för teknik- och fastighetsnämnden.

60 nya lägenheter ska byggas på Tullholmen.
60 nya lägenheter ska byggas på Tullholmen. Foto: illustration: Mondo arkitekter

Anledningen till att det byggs en förskola och skyddsrum, säger Monika Bubholz, är för att det byggs många nya bostäder i olika områden. Därför är det bra att ha förskolor i närheten för att det inte ska bli långa sträckor för föräldrar att åka när man ska lämna barnen på förskolan för dagen.

– Vi behöver ha ett skyddsrum som täcker kommunens behov. Tullholmen har till exempel varit mer industriområde tidigare och när antalet invånare och lägenheter växer behöver man ha fler skyddsrum, säger hon.

– Målsättningen är att projektet ska börja byggas senare i höst, Fredrik Wahlqvist.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterFörskolorKarlstadKBABLägenheterMiljöpartietMonika BubholzTeknikTullholmenVäse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.