Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken nära igen – men ner på nedflyttningsplats: ”Jäkla frustrerande”

Publicerad:
Grace Wallin gjorde comeback efter skada och stod för ett lyckat inhopp med 20 minuter kvar.
Grace Wallin gjorde comeback efter skada och stod för ett lyckat inhopp med 20 minuter kvar. Foto: Olle Persson

Nära för andra matchen i rad, men en ny förlust för Mallbacken.

– Jäkla frustrerande, säger tränaren Ulf Buskqvist.

Tabellfyran Umeå IK stod för torsdagens motstånd på Strandvallen i Elitettan. Precis som senast mot Jitex blev det uddamålsförlust för Värmlandslaget i poängnöd. Då 1–2 borta. Nu 0–1 (0–0) hemma. Målet insparkat av Villemo Dahlqvist efter en kvart av andra halvlek.

Mallbacken ligger nu tolva och på första nedflyttningsplatsen, med tolv poäng på lika många omgångar. Men det är tight i seriens mittenskikt. Bara tre poäng fattas upp till Jitex på sjunde plats.

– Fyra lag är lite bättre, men sen kan i stort sett alla slå alla, säger Buskqvist.

Det kunde mycket väl ha blivit hemmaseger på torsdagen.

– Det är frustrerande att vara nära och stå upp bra spelmässigt, men ändå inte... Vi har en svacka i början av andra när vi tappar lite energi och då utnyttjar de det. Annars tycker jag inte de skapar något farligt i första. Sista halvtimmen är det vi som forcerar och skapar lägen, men har svårt att få det här riktigt fina läget. Vi är inte så heta som vi behöver vara framför motståndarens mål.

Selma Berggren var nära att kvittera på nick efter en hörna.
Selma Berggren var nära att kvittera på nick efter en hörna. Foto: Olle Persson

Bästa läget att kvittera kom på en hörnvariant med en kvart kvar. Selma Berggren är framme med skallen när bollen lyfts in.

– Hon är jättenära att nicka in på nära håll, men får lite felträff på huvudet så den går precis utanför stolpen. Umeå är ett bra lag och vi visar att vi är minst lika bra.

Grace Wallin, som varit skadad, gjorde ett starkt inhopp 20 minuter från slutet. Hon forcerade på sin vänsterkant och stod för såväl fina inlägg som bra avslut.

Mittbacken Ellen Andersson förtjänar också att lyftas. Hon blev vald till matchens lirare.

En ny svår hemmamatch väntar nästa lördag, den 1 juli, mot serietvåan Alingsås.

– De är vana att spela på gräs också. Men vi kan kan hota om vi får flyt. Försvarsmässigt gör vi det jättebra i dag. Vi behöver vara mer aggressiva i box, och det får vi jobba med under träningsveckan.

Bromölla borta, då serien vänder, återstår också innan sommaruppehållet.

– Får vi med oss bra resultat i de två matcherna ser det mycket ljusare ut inför hösten, annars mörkare. Vi ska gå in i de här två som att det är final.

Annars blir det en kamp för överlevnad?

– Ja, och det vill man helst undvika. Men jag tror det kommer vara en kamp ändå. Det är en tuff serie. Hoppas vi kan klättra i tabellen och att det börjar redan nästa lördag.

Artikeltaggar

ElitettanEllen AnderssonFotbollJitex BKMallbackenSelma BerggrenSportStrandvallenUlf BuskqvistUmeåUmeå IKVillemo Dahlqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.