Hoppa till huvudinnehållet

Idoldeltagare ny ambassadör för Anhörigas Riksförbund: ”Ska bli superkul”

Publicerad:
Ida Hallquist är den nya ambassadören för Anhörigas Riksförbund.
Ida Hallquist är den nya ambassadören för Anhörigas Riksförbund. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ida Hallquist är Anhörigas Riksförbunds nya ambassadör. Att hon själv är anhörig är en av anledningarna till att hon tackat ja till uppdraget.

Den 24-25 oktober i år kommer hon att leda Anhörigriksdagen i Karlstad på dess 25-årsjubileum.

– Det ska bli superkul och jag ser verkligen fram emot det, säger Ida Hallquist.

Anhörigas Riksförbund har fått sin andra ambassadör och det är Ida Hallquist från Kil. Ida är tidigare känd från Ack Värmland och sitt deltagande i tv-programmet Idol 2022.

– Att belysa anhöriga är jätteviktigt. Jag är jättestolt att jag fått uppdraget att göra det med er, och jag är så glad att jag kan få bidra till att lyfta er, säger Ida Hallquist i en intervju med Michael Nystås, kommunikatör från Anhörigas Riksförbund.

Idas syster Victoria - eller Vickan som hon kallades - gick bort i november 2021 i dystoni-16, en sällsynt neurologisk sjukdom som skapar ofrivilliga rörelser som till exempel skakningar och muskelsammandragningar.

– Det är Vickans förtjänst att jag är här och att jag är den jag är. Jag tror att mitt hjärta ser och slår lite extra för människor som har det lite tufft på olika sätt i livet, säger Ida Hallquist.

Ida har även fått i uppdrag att leda Anhörigriksdagen i Karlstad den 24-25 oktober. I år firar dagen 25 år.

– Det ska bli superkul och jag ser verkligen fram emot det, säger hon.

Artikeltaggar

Ack VärmlandIda HallquistIdol 2022KändisarKarlstadNöje/KulturNyheter från Anhörigas riksförbundSjukdom

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.