Hoppa till huvudinnehållet

Förre FBK-coachen blir assisterande förbundskapten: ”Ärofyllt uppdrag”

Publicerad:
Gereon Dahlgren, 36, blir kvar som assisterande förbundskapten för Juniorkronorna/Team 20.
Gereon Dahlgren, 36, blir kvar som assisterande förbundskapten för Juniorkronorna/Team 20. Foto: SIMON HASTEGÅRD

Gereon Dahlgrens tränarkarriär fortsätter i blågult.

På Svenska Ishockeyförbundets hemsida meddelades att han nu blir kvar som assisterande förbundskapten för Juniorkronorna/Team 20.

– ”Gerre” var med Juniorkronorna på JVM i Kanada i julas, och det känns väldigt bra att utöka hans åtagande inför ett stundande JVM på hemmaplan, säger landslagschefen Anders Lundberg till förbundets hemsida.

På sitt cv har Sunnebördige Gereon Dahlgren bland annat sju SHL-säsonger där han representerat såväl Leksand som Färjestad och Linköping.

Men nu blir det alltså Juniorkronorna istället för klubblagshockey.

– Det är ett ärofyllt uppdrag att få representera Sverige på den här nivån. Jag är grymt förväntansfull inför säsongen, inte minst med tanke på JVM i Göteborg som blir otroligt häftigt. När jag var med på JVM i fjol insåg jag att det behövs mer tid med laget för att optimera rollen, och därför känns det väldigt bra att nu kunna vara med fullt ut från säsongsstarten, säger Gereon Dahlgren till sajten.

Första samlingen är World Junior Summer Showcase i Plymouth, USA, den 21 juli.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGereon DahlgrenIshockeyJuniorkronornaSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.