Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna stoppades av polis – bilen skickades till kronofogden

Publicerad:
Kvinna i 20-årsåldern stoppades av polis för kontroll i natt. Genrebild.
Kvinna i 20-årsåldern stoppades av polis för kontroll i natt. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen stoppade en kvinnlig bilist i Arvika under natten mellan tisdag och onsdag. Det framkom på plats att kvinnan inte var behörig att köra bil på grund av tidigare indraget körkort. Hon noterades även ha skulder hos kronofogden.

Det var sent in på natten som polisen stoppade en kvinna i 20-årsåldern i Arvika för kontroll. Då upptäcktes att kvinnans körkort sedan tidigare var indraget och att hon därav körde olovligt.

– Av någon anledning fattar polisen intresse för det här fordonet, de går på magkänsla, säger Anders Dahlman, presstalesperson för Polisregion Bergslagen.

Under kontrollen ser polisen att kvinnan har skulder hos kronofogden och väljer då att fordonet ska omhändertas för kronofogdens räkning. Bilen lämnas sedan över till kronofogden.

– Vi samarbetar tätt med kronofogden och när vi gör personslagning på henne får vi fram att hon har skulder hos dem vilket leder till detta beslut, säger Anders Dahlman.

En anmälan har gjorts av polisen gällande olovlig körning.

Artikeltaggar

ArvikaBrott, lag och rättKörkortKronofogdenOlovlig körningTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.