Hoppa till huvudinnehållet

Karlstadsatsning får nationellt pris: ”Superkul med uppmärksamheten”

Publicerad:
Hela projektet Solstadens sportcenter får fin utmärkelse.
Hela projektet Solstadens sportcenter får fin utmärkelse. Foto: Peter Bäcker

Solstadens sportcenter har utsetts till Årets stadsbyggnadsprojekt 2023.

– Superkul och hedrande, säger Anders Tallgren (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Det är nationella föreningen Sveriges Stadsbyggare som varje år utser Årets stadsbyggnadsprojekt. Och i år går det till Karlstad och satsningen på arenaområdet på Råtorp - Solstadens sportcenter.

– Superkul och hedrande att få en så fin utmärkelse. Det är en storsatsning i Karlstad som antogs i bred politiks enighet och höll budget. Det är positivt för förvaltningarna och föreningslivet, så kul att det uppmärksammas nationellt, säger Anders Tallgren.

Motiveringen lyder:

”Väl lokaliserade, bra planerade och hållbart byggda sport- och fritidsanläggningar är viktiga i staden, men kan ibland bli förbisedda i stadsbyggandet.

Karlstads kommun har i ett långsiktigt planeringsarbete med höga ambitioner utvecklat ett område för sport- och fritidsaktiviteter. Solstadens sportcenter är en del i detta, och har bidragit till området som helhet, med en friidrottshall av internationell klass och en utomhusarena för friidrott, fotboll med mera.

Kommunen har ställt höga krav på energi, miljö, träbyggnation, arbetsmiljö, säkerhet och hantering av material och arbetet har karakteriserats av samverkan på många plan. Dels mellan kommunens olika förvaltningar, dels med många externa specialistkompetenser samt inte minst med användarna, i form av företrädare för idrotten, som fått vara med i arbetet från början.”

Artikeltaggar

Anders TallgrenFörvaltningFriidrottKarlstadKarlstads kommunRåtorpSola ArenaSportUtmärkelser

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.