Hoppa till huvudinnehållet

Joel Alenmalm avgjorde när Sunne sänkte Västanvik

Publicerad:

Målet i första halvleken av blev matchens enda. Sunne vann med 1-0 (1-0) borta mot Västanvik i division 4 Värmland herr i fotboll.

– 0-1, ytterligare en förlust där vi är det bättre laget. Mål räknas, det gör IFK i minut 4 på straff, sedan är det långa bollar som gäller. Tycker vi för matchen men är inte tillräckligt bra i golden zone, då blir det inga mål och 0 poäng, fast vi det bättre laget, kommenterade Västanviks tränare Cesar Acuna.

Sunnes tränare Stefan Persson om matchen:

– Viktiga 3 poäng i fryksdalsderbyt mot Västanvik. Målet kommer tidigt i matchen på en straff som Joel Alenmalm säkert sätter i mål. Resten av matchen trycker Västanvik på för en kvittering och Sunne försvarar sig bra och kontrar farligt.

Joel Alenmalm slog till efter fyra minuter och blev matchhjälte med sitt 1-0-mål.

Gästerna Sunne startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fyra minuter slog Joel Alenmalm till på straff.

Västanvik har en oavgjord och fyra förluster och 5–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Sunne har två vinster, en oavgjord och två förluster och 4–7 i målskillnad. Det här var Västanviks tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Sunnes femte uddamålsseger.

För Sunne gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Västanvik är på nionde plats.

I nästa omgång har Västanvik Värmlandsbro hemma på Granevik, fredag 30 juni 19.00. Sunne spelar borta mot Töcksfors torsdag 29 juni 19.00.

Artikeltaggar

Division 4 VärmlandFotbollGranevikIFK SunneVästanviks AIF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.