Hoppa till huvudinnehållet

Campingägaren försökte stoppa män – blev själv misshandlad

Publicerad:
Ägaren till Dalslands camping och kanotcentral försökte stoppa två män från att köra in med bil. Det slutade med att han misshandlades.
Ägaren till Dalslands camping och kanotcentral försökte stoppa två män från att köra in med bil. Det slutade med att han misshandlades. Foto: Conny Hultgren

Två män försökte köra in med bil på Dalslands camping och kanotcentral på tisdagskvällen. När ägaren konfronterade männen blev han misshandlad. Nu berättar dottern om händelsen:

– Från ingenstans började de slå på pappa, säger Anna Lee.

Det var vid 22-tiden på tisdagskvällen som männen försökte köra in med bil på campingen, vilket inte är tillåtet.

– Min pappa gick dit och sa till dem att de inte fick köra in. Då sa de att de visst fick köra in. Från ingenstans började de slå på pappa, säger Anna Lee, som jobbar på campingen som ägs av hennes föräldrar.

Hennes pappa försökte skydda sig med en stol. I tumultet krossades bakrutan på bilen, vilket har misstagits för att ha varit en skottlossning.

Polisen kom till platsen och en anmälan om misshandel skrevs. Polisen har inga spår efter de misstänkta männen.

– De kom i en grå bil, och bakrutan är trasig. Det är inte så stort här. Man brukar kunna lösa sådant här med ord. 90 procent av gångerna accepterar folk att man inte får köra in med bil. 10 procent av gångerna blir det lite tjafs. Det är väldigt sällan det blir handgemäng. Man får gärna komma hit och bada, men vi vill inte att man kör in med bil. Det blir så många bilar och det är inte så trevligt för våra gäster när det kommer bilar sent på kvällen. Det här är en familjecamping, säger Anna Lee.

Hon såg inte hela händelseförloppet, men hörde att det var bråk och sprang dit.

– Jag såg bilen köra iväg. Som jag förstod det hade de försökt köra på pappa, säger hon.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCampingDalslandMisshandelSkottlossning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.