Hoppa till huvudinnehållet

Kroggäst med Parkinsons sjukdom nekades köpa alkohol

Publicerad:
Jag gick till personalen och förklarade att min man har Parkinsons sjukdom, vilket medför en snubblig gång och långsamt tal, skriver insändarskribenten.
Jag gick till personalen och förklarade att min man har Parkinsons sjukdom, vilket medför en snubblig gång och långsamt tal, skriver insändarskribenten. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Läste med förvåning om Bishops Arms som låtit en överberusad man köpa alkohol! Undrar om personalen har olika direktiv och utbildning i hur man avläser gäster?

Bishops arms i Karlstad utreds: ”Mycket berusad gäst fick beställa öl”

Förra sommaren blev min man nekad att köpa ett glas vin och en öl för att han var för berusad, kom han nedstämd till mig och sa. Jag gick till personalen och förklarade att min man har Parkinsons sjukdom, vilket medför en snubblig gång och långsamt tal. Men beslutet var taget och det gick inte att ändra på, var svaret jag fick.

Vi lämnade stället och blev bra bemötta på ett närliggande ställe. Efter några dagar fick han till slut tag på vd:n Anna Björkenstam Wedberg, för att få hennes syn på saken. Hon försvarade personalens beslut, och hör och häpna, skulle se till att nästa gång vi besökte stället skulle vi bli bjudna på en drink! Men först skulle vi kontakta henne.

Hur skulle det gå till? Tog ju tre dar innan han fick kontakt med henne! En hotellövernattning kunde man förväntat sig för en så grov kränkning.

Aldrig mer Stadshotellet

Artikeltaggar

AlkoholElite StadshotelletMat och dryckÖlVin