Hoppa till huvudinnehållet

Fortfarande ingen arrendator till Råda rastplats

Publicerad:
Sommarsäsongen är igång och det är fortfarande ingen arrendator till Råda rastplats.
Sommarsäsongen är igång och det är fortfarande ingen arrendator till Råda rastplats. Foto: Pia Holmström

Guy Wilson som äger Råda rastplats hade förhoppning om att kunna öppna anläggningen före midsommar. Men fortfarande finns ingen arrendator som vill driva rastplatsen.

– Jag har varit rätt så positiv ett tag, men nu vette sjutton. Är det någon som är intresserad så finns möjligheten kvar, säger han.

NWT skrev för några veckor sedan om att Guy Wilson letade med ljus och lykta efter någon som vill arrendera populära Råda rastplats under sommarsäsongen. Sedan dess har ett par intressenter hört av sig, men det är ingen av dem som ännu har nappat.

– Det beror nog på att restaurangbranschen generellt inte har någon medvind alls just nu på grund av inflation och höga råvarupriser, så folk kanske inte törs, säger Guy Wilson.

Sedan han köpte Råda rastplats av Hagfors kommun har den varit öppen fyra år i sträck, men nu ser det osäkert ut om det blir ett femte år.

– Det ser halvdarrigt ut, säger han.

Befarar du att det inte blir någon verksamhet på rastplatsen i år?

– Jag tycker det vore olyckligt, men visst kan det hända.

Samtidigt har han inte förlorat hoppet om att hitta någon arrendator.

– Nej, det har jag inte gjort. För jag tycker det vore himla tragiskt om det inte kunde öppna. Framförallt behöver jag någon som vill hyra över sommaren augusti ut.

Det kan också bli möjligt att arrendera rastplatsen längre tid.

– Om någon är intresserad så kan man fortsätta arrendera efter säsong om man vill och ha öppet fredag, lördag och söndag resten av året. Det blir ju en trevlig variant för den som driver det också, att jobba hårt under säsong och sedan gå ner på sparlåga, säger Guy Wilson.

Artikeltaggar

EkonomiGuy WilsonHagfors kommunInflationNäringslivRådaTurism

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.