Hoppa till huvudinnehållet

Tobakstjuvarna i Bograngen: ”Vi har inga misstänkta”

Publicerad:
Tjuvarna bröt sig in, precis vid tobakshyllorna på Ica i Bograngen.
Tjuvarna bröt sig in, precis vid tobakshyllorna på Ica i Bograngen.

Genom att hugga hål i en vägg till Ica i Bograngen kom tobakstjuvar över snus och cigaretter för betydande belopp. Kriminaltekniker var snabbt på plats efter inbrottet och säkrade spår. Några misstänkta för inbrottet finns dock inte i nuläget.

Ica Nära Bograngens handel utsattes för ett inbrott där förövarna med våld forcerade en trävägg belägen alldeles intill det stulna godset, tobak för åtskilliga tusentals kronor.

Så kunde NWT berätta efter att ha varit på plats.

Här bröt sig tjuvarna in centimeter från snuset: ”Måste ha stegat upp avståndet”Sågade upp vägg – stal tobak: ”Inte jättevanligt”

För Ica-handlaren Elinor Syversen blev det till att slänga sig iväg till butiken när larmet gick klockan tjugo över tre på natten i slutet av april.

– De har stulit för åtskilliga tusentals kronor, konstaterade hon.

Elinor Syversen, Ica-handlare, Bograngen.
Elinor Syversen, Ica-handlare, Bograngen. Foto: Morgan Bäckvall

Två stora snuskylar var helt tömda och så var det även med ett skåp innehållande cigaretter. En kyl stod orörd, men en hylla med choklad var tömd.

Hålet i butiksväggen hade gjorts alldeles intill där kylarna stod.

– De måste ha stegat upp avståndet, för de tycktes veta exakt var de skulle ta sig in, sa Ica-handlaren Elinor Syversen till NWT.

Henrik Gustavsson, chef för länspolisområde Torsby.
Henrik Gustavsson, chef för länspolisområde Torsby. Foto: HP Skoglund

Polisen har därefter inlett en förundersökning och efter den tekniska undersökningen har prover skickats in.

– De har gått till NFC, Nationellt forensiskt centrum i Linköping, men vi inväntar svar. Vi har inga misstänkta än, men utredningen är inte nedlagd, säger Henrik Gustavsson, LPO-chef i Torsby.

Artikeltaggar

BograngenBrott, lag och rättFörundersökningHenrik GustavssonIcaInbrottLinköpingNFCTobakTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.