Hoppa till huvudinnehållet

Gick från Färjestad till Frölunda – nu är centern klar för spel i Schweiz

Publicerad:
Jacob Nilsson, här i Frölundatröja under kvartsfinalserien mot Färjestad, lämnar Sverige. Centern är klar för spel i Schweiz andraliga och klubben EHC Visp.
Jacob Nilsson, här i Frölundatröja under kvartsfinalserien mot Färjestad, lämnar Sverige. Centern är klar för spel i Schweiz andraliga och klubben EHC Visp. Foto: Tommy Pedersen/TT

Jacob Nilsson lämnar Sverige för utlandsspel. Den förre Färjestads- och Frölundacentern presenterades på måndagen av sin nya klubb EHC Visp i schweiziska andraligan.

Jacob Nilsson värvades av Färjestad inför säsongen 20/21, men lämnade FBK innan kontraktet löpt ut.

När Färjestad kommunicerade ut nyheten på sin hemsida berättade dåvarande general managern Peter Jacobsson att centersidan var trång, och att man inte kunde ge Nilsson den roll eller speltid man tänkt.

De två senaste säsongerna har han spelat i Frölunda, men inte heller där har han kommit ut till sin rätt.

Centern har varit skadedrabbad och spelade bara fem grundseriematcher och en slutspelsmatch sin första säsong i Frölunda efter FBK-sejouren.

Nu testar 29-åringen på spel utomlands. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med EHC Visp i Schweiz andraliga.

Artikeltaggar

EHC VispFärjestadFärjestad BK HerrFrölunda HCIshockeyJacob NilssonSchweiz

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.