Hoppa till huvudinnehållet

Kaiza Karlén bäst när det gällde: ”Nu får det faktiskt vara bra”

Publicerad:
Kaiza Karlén jublar över vinsten i Grand Prix.
Kaiza Karlén jublar över vinsten i Grand Prix. Foto: CARL SANDIN

IF Götas Kaiza Karlén lyckades avsluta Göteborg Grand Prix på bästa vis.

Efter fem övertramp så återstod bara ett försök, och då levererade hon ett hopp på 6,40m.

Detta räckte till första platsen i damernas längdhopp.

Det såg ut att bli en tråkig kväll i Göteborg för Kaiza Karlén som länge inte hade marginalerna på sin sida. Med det enda godkända hoppet gick hon upp i ledning och fick glädjas över förstaplatsen.

”Väldigt skön vinst”

Övertrampen var knappa och till slut hade Karlén svårt att hålla masken:

– Det var bara att skratta åt det, jag kände vad tusan är det som händer. I sådana situationer så blir man antingen arg eller så bara skrattar man. Idag var det skrattretande, säger Karlén.

Kaiza Karlén om prestationen:

– Överlag sisådär. Det var mycket medvind idag och det gjorde mycket. Sedan krånglade jag till det själv också. Det var en väldigt skönt vinst, nu känns det som att vi är på banan igen.

Förstaplatsen blev första Grand Prix-vinsten för Karlén, som var nöjd med sista hoppet:

– När jag stod där inför sista hoppet så bara bestämde jag mig för att klara det. Jag tänkte nu får det faktiskt vara bra. Det gjorde det ju också, så det känns riktigt bra.

Flera fina prestationer från IF Göta

Utöver Karléns prestation så var det fler atleter från IF Göta som utmärkte sig under söndagen. Hanna Karlsson vann B-finalen på 400 meter. Olivia Weslien stod också för en förstaplats fast i B-finalen på 800 meter. Lova Perman förbättrade sitt årsbästa på 800 meter.

Nästa Grand Prix-tävling blir på hemmaplan för IF Göta-atleterna. Tävlingen äger rum på Sola Arena i Karlstad den 5 juli.

Artikeltaggar

FriidrottIF GötaKaiza KarlénLängdhopp

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.