Hoppa till huvudinnehållet

Efter dödsolyckan: Minnesstund i Fryksände kyrka

Publicerad:
Kicki Lech, säkerhetssamordnare på Torsby kommun, på plats vid en svår bussolycka i Värnäs i vintras, då Posom-gruppen aktiverades.
Kicki Lech, säkerhetssamordnare på Torsby kommun, på plats vid en svår bussolycka i Värnäs i vintras, då Posom-gruppen aktiverades. Foto: Viktor Sunnemark

En minnesstund kommer att hållas kl 20.00 ikväll i Fryksände kyrka med anledning av att en pojke i tonåren omkommit i i en singelolycka i Torsby kommun under fredagsmorgonen.

Posomgruppen som är kommunens kristeam har aktiverats under fredagsmorgonen.

Räddningstjänst och ambulans hade vid 05-tiden på fredagsmorgonen larmats till en plats där en tonåring voltat med en A-traktor.

Polisen bekräftade att det var en dödsolycka och anhöriga är underrättade om dödsfallet.

– Det kommer att bli minnesstund i Fryksände kyrka kl 20.00, dit man får komma och delta och minnas och prata, säger Kicki Lech, säkerhetssamordnare på Torsby kommun och Posom-gruppens sammankallande.

Posom-gruppen i Torsby kommun består av en ledningsgrupp med representanter från Svenska kyrkan, socialtjänsten, barn- och utbildningsförvaltningen, kommunledningen, räddningstjänsten, Polismyndigheten och Region Värmland.

När en olycka eller större händelse inträffar så är det räddningschef i beredskap, polismyndigheten eller sjukvården som kan aktivera Posom.

– Nu har kyrkan varit väldigt aktiv i det här och de ordnar den här minnesstunden. Jag tror inte att Posom kommer göra mer i det här läget, men vi är inte avaktiverade, utan vi får se utifrån behov och läge längre fram, säger Kicki Lech.

Hur ofta brukar Posom-gruppen aktiveras?

– Det kan räknas på ena handens fingrar. Det här är andra gången i år. Vi var även aktiverade på bussolyckan i Värnäs. Posom är till för när ordinarie resurser inte räcker till eller inte hinner komma på plats och då kan vi stötta upp, säger Kicki Lech och tillägger:

– När det är ungdomar är det väldigt många som påverkas, så vi startade upp och har haft telefonkontakter i Posom, men sedan så hanteras det i ordinarie resurser.

Räddningstjänsten om dödsolyckan: ”Förstod tidigt att det var allvarligt”Tonåring död efter A-traktorolycka – voltade och hamnade på taket

Artikeltaggar

A-traktorBeredskapBilburen ungdomFryksände kyrkaOlyckorOlyckor och katastroferRegion VärmlandSingelolyckorSvenska kyrkanTorsby kommunVärnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.