Hoppa till huvudinnehållet

Möglig och fuktskadad lägenhet – kritiserad hyresvärd riskerar vite

Publicerad:
Det har varit många klagomål på Hikabs bostäder. Arkivbild.
Det har varit många klagomål på Hikabs bostäder. Arkivbild. Foto: Madeleine Sandström

Det har varit många turer kring hyresvärden Hem i Kristinehamn AB, Hikab. Nu riskerar företaget vite för en möglig lägenhet med stora fuktskador. Lägenheten beskrivs som en sanitär olägenhet av kommunens personal som handlagt ärendet.

Det har varit många klagomål kring bostäderna i Hikabs hyresfastigheter, vilket NKP berättat om flera gånger.

Miljö- och byggnadsnämnden har nu fattat beslut om ett föreläggande förenat med vite efter ett bostadsklagomål. Rent konkret innebär det att fastighetsägaren måste åtgärda ett antal punkter. Om det inte görs får Hikab betala ett vite på 50 000 kronor, totalt sett.

Det är omfattande mögel i lägenheten och väggarna är fuktiga, vilket tyder på att det är något läckage någonstans. Det visar kommunens inspektion på platsen.

Miljö- och byggnadsnämnden menar även att hyresvärden ska ordna fram en ersättningslägenhet åt familjen som bor i den aktuella lägenheten. Även det framkommer i beslutet som nämnden har fattat.

Översvämmade källare och insekter i köket

Artikeltaggar

ÅtgärderBostad och byggenBostäderKlagomålKristinehamnMiljöMiljö- och byggnadsnämndenNKP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.