Hoppa till huvudinnehållet

Ekonomin sätter stopp för ett kallbadhus – men drömmen lever vidare

Publicerad:
Teknik- och fastighetsnämnden anser att kommunen behöver satsa på annat än ett kallbadhus, men hoppas att ett kallbadhus kan bli aktuellt i framtiden.
Teknik- och fastighetsnämnden anser att kommunen behöver satsa på annat än ett kallbadhus, men hoppas att ett kallbadhus kan bli aktuellt i framtiden. Foto: Arkivbild

Bygget av ett kallbadhus i Mariebergsskogen får vänta, det anser teknik- och fastighetsnämnden som haft i uppdrag att utreda ärendet.

Anledningen är att andra satsningar behöver prioriteras.

Förslaget om att bygga ett kallbadhus i anslutning till Mariebergsskogen i Karlstad inkom som ett medborgarförslag i september 2021.

I en tjänsteskrivelse till kommunstyrelsen skriver teknik- och fastighetsförvaltningen att det inte finns pengar för ett kallbadhus när annat måste prioriteras.

Förvaltningen påpekar dessutom att det inte finns någon given hyresgäst som kan driva kallbadhuset. Mariebergsskogen AB har tidigare sagt nej till ett kallbadhus eftersom bolaget har andra investeringar att prioritera.

Men teknik- och fastighetsförvaltningen skriver också att ett kallbadhus kan bli aktuellt i framtiden och att det bör ingå i framtida planering.

Beslut fattas nästa vecka under kommunstyrelsens sammankomst.

Läs mer:

Förslaget om kallbadhus – nu finns tre tänkbara platserSams förslag: Kallbadhus i trä på pålar i Mariebergsviken

Artikeltaggar

FörvaltningKarlstadKommunstyrelsenMariebergsskogenMedborgarförslagPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.