Hoppa till huvudinnehållet

Poängdrottningen: ”Väljer mellan en säsong till eller att sluta på hög nivå”

Publicerad:
Linnea Wallgren är osäker på framtiden som innebandyspelare.
Linnea Wallgren är osäker på framtiden som innebandyspelare. Foto: Joachim Lagercrantz

Under den senaste säsongen gjorde Linneá Wallgren 33 mål på 26 matcher och vann Karlstad IBF:s interna poängliga.

Trots det tvekar hon om att fortsätta att spela innebandy.

– Om jag fortsätter blir det den sista säsongen på hög nivå eller så slutar jag, berättar hon.

Karlstad IBF:s nyckelspelare i valet och kvalet: ”Beslut så snart som möjligt”

För ett par veckor sedan berättade VF att Linnéa Wallgren tvekade om att fortsätta med sin innebandysatsning.

Än finns det inget svar från Karlstads bästa poängplockare den senaste säsongen.

– Jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra. Jag har varit med på någon fysträning med Karlstad och körde även ett innebandypass med laget i måndags. Jag ville känna lite på pulsen hur det var med de nya tränarna, berättar Wallgren.

Och hon fortsätter om sina tankar.

– Jag ska bestämma mig inom kort. Men det är svårt för ska jag köra på så gäller det att inte ångra beslutet på något sätt för då kör man. Jag ska försöka att hitta motivationen och glädjen igen. Förra säsongen var det både upp och ner för laget men det var den bästa hittills för egen del och det ska jag såklart väga in.

Dementerar Moraryktet

Det finns ett rykte som placerar både Linneá Wallgren och Frida Swahn i Mora kommande säsong men det avskriver Wallgren för hennes del.

– Klubbar har hört av sig men där har jag tackat nej för jag inte vill flytta från Karlstad.

Det finns även rykten om att Wallgrens karriär kan fortsätta i Skoghall.

– Jag har pratat med Skoghall men har inte gett något besked där heller. Jag har spelat 13 säsonger på hög nivå och har gett sporten mycket av min privata tid. Det är antingen den sista säsongen eller lägga av att spela på hög nivå som jag väljer mellan. Jag tänker på det varje dag och ska komma med ett besked snart.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstadKarlstad IBF DamLinnea WallgrenMoraSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.