Hoppa till huvudinnehållet

Hyllade hinderloppet är tillbaka – hoppas dubbla deltagarantalet

Publicerad:
Monitor Battle går i stadsnära natur med vackra vyer i Filipstad 21 juli. Här en bild från förra årets mycket populära hinderbanelopp.
Monitor Battle går i stadsnära natur med vackra vyer i Filipstad 21 juli. Här en bild från förra årets mycket populära hinderbanelopp.

Armgång, däck och vattenhinder.

Monitor Battle är tillbaka och arrangörerna bakom det svettiga hinderbaneloppet hoppas på både publik- och deltagarssuccé.

Förra årets stora publikfest är tillbaka.

I juli i fjol anordnades Monitor Battle för första gången i Filipstad, i samband med Filibjurveckan. Då lockade hinderloppet drygt 130 deltagare.

Nu hoppas arrangörerna kunna fördubbla deltagarantalet – och är man inte sugen på att kämpa sig igenom den sex kilometer långa banan själv kommer loppet att bli en höjdare att följa från publikplats.

– I år har antalet hinder utökats, och vi hoppas att mycket folk kommer och tittar, säger Sören Kronberg i Filipstadsföretag i samverkan som är en av arrangörerna.

Flera organisationer och föreningar står bakom arrangemanget, där eldsjälarna snickrar ihop egna hinder och skapar en svettig sommarutmaning med start och mål i centrala Filipstad. Banan går i stadsnära natur och innehåller 20 hinder.

Årets lopp anordnas 21 juli, och startar vid Stora Torget i Filipstad.

Artikeltaggar

FilibjurveckanFilipstadMotion och hälsaNaturOrganisationerSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.