Hoppa till huvudinnehållet

Holm och Eriksson kryddar sommarromansen med Sven-Ingvars

Publicerad:
Stefan Holm och Jessica Eriksson är ett par – och en författarduo. Nu släpps deras senaste ljudnoveller.
Stefan Holm och Jessica Eriksson är ett par – och en författarduo. Nu släpps deras senaste ljudnoveller. Foto: Lena Richardson

Författarparet Jessica Eriksson och Stefan Holm fortsätter att sprida romantik kring sig, nu med mer hetta och värmländsk krydda.

Deras nya ljudnoveller inspireras av Sven-Ingvars-låtar.

"När solen färgar juninatten” är först ut och släpps under tisdagen. Senare i sommar väntar serien ”Två mörka ögon”.

– Det har varit viktigt att fånga själva essensen i låtarna, både vad gäller text och musik. Vissa låtar har ett vemodigt inslag och då har vi försökt att fånga det i våra berättelser, medan andra låtar är av det glättigare slaget och då har det speglats i stället. Vi har också velat skapa trovärdiga karaktärer och miljöer utifrån låttexterna. Vi hoppas att lyssnarna så att säga ska känna igen sig, även om våra historier förstås är påhittade och frikopplade från låtarna, berättar Jessica Eriksson och Stefan Holm i ett pressmeddelande från Blanche stories, som ger ut berättelserna via sin app.

Paret har skrivit romantiska komedier ihop tidigare och nu har de klivit in i genren hot romance. Det innebär enligt förlaget att de ”kan ta ut svängarna i kärlekshistorierna och göra dem lite hetare än inom vanlig romance – utan att det för den sakens skull är erotik”.

Artikeltaggar

BerättelserJessica ErikssonKändisarKomediLitteraturMusikNöje/KulturRomantikStefan HolmSven-Ingvars

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.