Hoppa till huvudinnehållet

Dotter inför konserten i Värmland: ”Livet är väldigt underbart just nu”

Publicerad:
Johanna Jansson - Dotter - spelar i Värmland i helgen.
Johanna Jansson - Dotter - spelar i Värmland i helgen. Foto: L. Meijer

Nu är Johanna Jansson med artistnamnet Dotter i full gång med sommarens turné.

Nyligen släppte hon ny musik och i helgen väntar en konsert i Värmland.

Under fjolåret bestämde sig Dotter för att bryta med det stora internationella skivbolaget för att bilda ett eget bolag och sköta det mesta av arbetet själv och med nära samarbetspartners.

Ett djärvt drag i en ombytlig och stundtals tuff bransch, men idag ser hon det ett bra och lyckat beslut.

– För min del har det inte blivit någon skillnad mellan att släppa på eget skivbolag eller ett majorbolag. Det är kul att se att det funkar att vara oberoende, jag är superglad över att jag tog det beslutet, säger Johanna Jansson.

När NWT når henne befinner hon sig mellan Arboga och Stockholm, på väg till nästa spelning.

– Jag försöker att dra ner på turnerandet i år eftersom jag vill vara med min familj. Men både Dino och Lilou är med mig, så det känns faktiskt som att vi är ute på semester när jag turnerar. Lilou blev åtta månader häromdagen.

I sommar gör hon en hel del spelningar på Rix FM Festival runt om i landet. Totalt gör hon runt 16 spelningar under sommaren.

– Hälften mot förra året. Men det får bli så nu när jag har en bebis. Livet är väldigt underbart just nu.

Mycket av musiken hon skapar görs i samarbete med pojkvännen Dino Medanhodzic. Men den senaste tiden har de fått arbeta i skift för att få ihop familjepusslet.

– Men igår så kunde vi faktiskt ha en låtskrivarsession tillsammans för första gången på typ ett halvår. Dinos föräldrar kunde se efter Lilou. Jag sitter ofta vid pianot och skriver egna idéer, ofta ses vi för att göra klart idéerna som jag har påbörjat. Jag har ett stort lager av idéer som jag samlat på mig.

Dotter är aktuell med singeln ”No Room For Love” och konsert i Molkom.
Dotter är aktuell med singeln ”No Room For Love” och konsert i Molkom. Foto: L. Meijer

”Kan inte avslöja så mycket”

Nyligen släppte Dotter singeln "No Room For Love" och hon har även medverkat på flera andra artisters låtar. Bland annat "You" med Sick Individuals och "Disobey" med Kaaze.

– Vi har skrivit flera av låtarna men de kändes inte helt som mina, de passade inte riktigt in. Därför har jag gjort dem tillsammans med andra. Det är mitt förlag i Los Angeles som arbetar för att pitcha våra låtar och det nappar lite runt om i världen.

Fler singelsläpp väntar inom den närmaste tiden.

– Nästa låt blir ett samarbete med en annan artist. Jag kan inte avslöja så mycket, men singeln kommer senare i sommar.

På lördag ska Dotter uppträda på minifestivalen "Musik i Molkom" tillsammans med Linnea Henriksson.

– Det är alltid härligt att spela i Värmland, säger Dotter som har sina rötter i Arvika.

– Vi kommer att göra en lite annorlunda spelning, det blir halvakustiskt kan man säga. Jag har inte full koll på Molkom får jag säga, men det är alltid kul att spela på nya ställen.

Linnea Henriksson har hon träffat flera gånger tidigare.

– Hon har intervjuat mig på scenen några gånger, bland annat när hon var programledare i Melodifestivalen. Vi känner varandra lite grann, det blir kul att se henne i Molkom.

"Musik i Molkom" arrangeras den 17 juni.

Artikeltaggar

ArbogaArvikaDino MedanhodzicFestivalerJazzJohanna JanssonKändisarKonserterLinnea HenrikssonMolkomMusikNöje/KulturRix FM FestivalSick IndividualsSpelningarTVVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.